CAS Suceava anunță că suplimentarea bugetului asigură continuitatea derulării contractelor pentru serviciile medicaleSănătate

CAS Suceava anunță că suplimentarea bugetului asigură continuitatea derulării contractelor pentru serviciile medicale

       Accesări: 163

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a suplimentat bugetul alocat inițial pentru servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, în anul 2019.

În urma recificării bugetare, la Suceava au ajuns încă 21,7 milioane de lei, a anunțat președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, doctorul Claudiu Cobuz.

Bugetul pentru acest an depaseste 505 milioane lei.

Sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente, cu și fără contribuție personală, medicamente utilizate în programele nationale de sanatate, dispozitive medicale, medicină de familie, servicii medicale spitalicești, îngrijiri medicale la domiciliu, transport sanitar neasistat, servicii medicale de recuperare și paraclinice.

Bugetul alocat serviciilor medicale spitalicești pentru anul 2019 este în valoare de 183,9 milioane lei.

La acesta se adaugă și sumele alocate spitalelor pentru plata creșterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, în valoare de 156,3 milioane lei.

Suma va mai fi suplimentată în funcție de necesarul unităților sanitare.

Doctorul Claudiu Cobuz (foto) afirmă că suplimentarea bugetului Casei de Asigurari de Sanatate Suceava, aprobată recent de CNAS, permite derularea în bune condiții a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraților din județul Suceava.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI