Căruţaşii sunt vinovaţi în peste 95% din accidentele în care sunt implicaţiRural

Căruţaşii sunt vinovaţi în peste 95% din accidentele în care sunt implicaţi

       Accesări: 74

actiune carutasi 4În perioada 19 – 20 august 2015,  poliţiştii de prevenire au desfăşurat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN2, DN 2E, dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi pe raza localităţilor Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Dărmăneşti, Măriţei, Dănila, Româneşti, Milişăuţi, Bădeuţi.

Au fost montate 62 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 80 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

    „De la începutul acestui an, la nivelul judeţului au fost înregistrate 42 de accidente în care au fost implicaţi conducătorii de vehicule cu tracţiune animală. Îngrijorător este faptul că, în 41 de cazuri, vina pentru evenimentul rutier a aparţinut căruţaşilor.

    În urma accidentelor rutiere cu implicarea atelajelor hipo, 3 persoane au decedat, 15 au fost rănite grav şi alte 35 de persoane au fost rănite uşor”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În majoritatea cazurilor căruţaşii nu erau echipaţi corespunzător, vehiculele cu tracţiune animală nu prezentau elemente reflectorizante de semnalizare iar conducătorii vehiculelor erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recomandări:

  • nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hiop este interzis;

  • folosiţi în mod obligatoriu  vestele reflectorizante şi  elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;

  • vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus  pe acostament sau  cât mai aproape  de marginea din dreapta a părţii carosabile;

  • să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;

  • să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul  şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;

  • să  nu transporte  persoane care stau in picioare.

ȘTIRI