Carrefour va deschide un magazin la FălticeniEconomic

Carrefour va deschide un magazin la Fălticeni

       Accesări: 1644

Concurența pe segmentul comerțului cu amănuntul se ascute. Un alt jucător important urmează să-și facă debutul la Fălticeni. În ce nemții de la Penny Market plănuiesc să-și deschidă magazinul în 2016, francezii de la Carrefour ar putea să-i urmeze și să-l inaugureze câteva luni mai târziu.

Mișcarea este posibilă după ce zilele acestea se discută, în mare secret, una dintre cele mai importante tranzacții de pe piața comerțului modern. Potrivit mai multor surse, grupul Carrefour este pe punctul de a finaliza negocierile pentru preluarea lanțului de magazine pe care austriecii de la Billa îl dețin în România.

În condițiile schimbării proprietarului, singurul magazinul Billa din județul Suceava, cel din Fălticeni, va fi redenumit și modernizat. Este foarte posibil ca noul magazin Carrefour, care va beneficia de pe urma amplasării în centrul municipiului, să fie deschis până la sfârșitul anului 2017.

Momentan nu se știe cât de repede vor fi integrate magazinele Billa în grupul Carrefour, însă cert este faptul că unitatea de la Fălticeni reușește să obțină printre cele mai bune rezultate la nivel național.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Echipa Billa Fălticeni a fost premiată în trecut pentru performanțele obținute în materie de vânzări. Ținând cont de acest fapt, Carrefour va avea tot interesul să investească rapid pentru lansarea noului magazin din Fălticeni. Situat în complexul Nada Florilor, actualul supermarket Billa funcționează la parterul clădirii.

Magazinul Billa din Fălticeni s-a lansat în anul 2010, după ce magazinul Fidelio și-a încheiat activitatea.

Billa are în România o rețea de 85 de supermarketuri. Anul trecut cifra de afaceri depășea 300 milioane de euro, iar profitul net era de peste 520.000 de euro.

Deocamdată nu există declarații oficiale privind acordul stabilit zilele trecute între cele două grupuri, însă publicațiile de specialitate au comentat pe larg tranzacția.

Carrefour deține în România o rețea de 168 de magazine și va ajunge la peste 250.

Compania franceză înregistra anul trecut o cifră de afaceri ce depășea 1 miliard de euro și un profit net de aproape 26,5 milioane de euro. Carrefour ocupă locul doi pe piața locală de retail, prima poziție fiind ocupată de Kaufland.

ȘTIRI