Carrefour, Penny Market și Pepco deschid magazine la Fălticeni: Și Profi este cu ochii de piața localăActualitate

Carrefour, Penny Market și Pepco deschid magazine la Fălticeni: Și Profi este cu ochii de piața locală

       Accesări: 7472

Interes sporit manifestat de marile lanțuri de magazine pentru piața locală. Nume mari la nivel internațional, din segmentul comerțului cu amănuntul, vor sosi la Fălticeni în următoarele luni. Carrefour, Penny Market și Pepco urmează să deschidă primele magazine în urbea de pe Șomuz.

Aceștia se alătură germanilor de la Kaufland și Lidl, prezenți de câțiva ani, cu magazine amplasate la periferia orașului.

Concurența pe acest segment se ascute, noii veniți urmând să împartă aceeași piață cu mărcile locale Supermarket Simos și Market Plus (magazinele aflate sub gestiunea Depozit Botușanu).

Printre cei care își propun să intre pe piața locală se numără și cei de la Profi.

Cu o politică de extindere foarte dinamică în România, grupul polonez rămâne cu ochii pe piața locală. Deși au existat discuții avansate pe marginea acestui subiect, Profi nu a reușit să găsească un spațiu adecvat în Fălticeni.

Carrefour

Francezii vor beneficia de un atu important la deschidere. Magazinul lor va fi amplasat în centrul Fălticeniului, la parterul Complexului comercial Nada Florilor”.

Este știut faptul că rețeaua Billa se va transforma în Carrefour după ce, la finalul lunii decembrie 2015, grupul francez anunţa preluarea operaţiunilor locale ale Billa România într-o tranzacţie de aproape 100 de milioane de euro.

Noul magazin Carrefour va fi deschis până la finele acestui an, după cum indică surse din piață.

La sfârșitul lui 2016, oameni importanți de la vârful companiei au vizitat magazinul de la Fălticeni, arătându-se foarte încântați de poziționarea acestuia. Parterul va fi extins cu 550 metri pătrați, un proiect în acest sens fiind depus la Primărie de către firma Cometex Suceava, proprietarul complexului Nada Florilor”, inclusă în portofoliul grupului Altex.

Carrefour urmează să fie relocat în jumatatea din spatele parterului, spațiu care va avansa cu câțiva metri spre exterior.

Actualul magazin Billa din Fălticeni este printre primele cinci din țară, ca nivel de vânzări, din noua mare rețea creată.

Penny Market

Nu mai este nici un secret faptul că germanii de la Penny Market vor să intre și ei pe piața din Fălticeni.

Deschiderea magazinului este condiționată de câteva luni de un proiect care a stârnit numeroase și aprinse discuții în Consiliul Local. Pe locul actualei Maternități, fostul spital Elias, se va ridica viitorul magazin care avea aproximativ 30 de angajați.

După dărâmarea maternității, vor începe lucrările de construcție la noul magazin. Documentația și avizele necesare proiectului sunt aproape finalizate.

În același timp, lucrările la noua unitate medicală, ce va fi transferată pe strada Ion Creangă, sunt încheiate, recepția urmând să aibă loc luna aceasta.

Proprietarul maternității și terenului aferent, Fundația Caritatea din București, așteaptă încă din anul 2008 eliberarea spațiului de către unitatea medicală.

Penny Market nu sunt la prima încercare de a deschide un magazin la Fălticeni. În urmă cu mai mulți ani se duceau negocieri intrarea companiei germane, primul magazin din județul Suceava fiind plănuit la Fălticeni, pe strada Armatei. Discuțiile au luat sfârșit după studiile geologice care indicau un teren nepotrivit pentru construcția unui magazin de talie medie.

Pepco

Polonezii de la Pepco sunt primii străini care deschid un magazin cu articole de îmbrăcăminte la Fălticeni.

La fel ca și cei de la Carrefour, compania est-europeană va fi chiriaș în Complexul Nada Florilor”.

Pepco a făcut rocada cu cei de la Leonardo, spațiul fiind amenajat la etajul I, sub Altex Megastore. Pregătirile pentru inaugurare sunt în toi, la fel ca și recrutarea de personal.

Potrivit ofertei, magazinul va oferi articole de îmbrăcăminte pentru întreaga familie, precum și produse pentru casă, la cele mai mici prețuri. Firma se bucură în țara de origine, Polonia, de o dezvoltare dinamică de câțiva ani.

Pepco este cel mai renumit nume în comerțul de îmbrăcăminte pentru copii și întreaga familie, fiind un furnizor de top în domeniul articolelor decorative pentru casă.

Compania deține 108 magazine în România. Deschiderea celui de la Fălticeni este programată pe 27 februarie.

Profi

Cu o politică de extindere foarte dinamică în România, grupul polonez rămâne cu ochii pe piața locală.

Deși au existat discuții avansate pe marginea acestui subiect, Profi nu a reușit să găsească un spațiu adecvat în Fălticeni. Surse locale susțin că au existat negocieri pentru ridicarea unui magazin pe strada Ana Ipătescu, însă tratativele au eșuat pe ultima sută de metri.

Profi are deja 11 magazine în județul Suceava. Șapte dintre acestea sunt în municipiul reședință de județ și câte unul la Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Păltinoasa și Liteni.

ȘTIRI