Caritatea la Fălticeni. Crăciunul din anul 1926Restituiri

Caritatea la Fălticeni. Crăciunul din anul 1926

       Accesări: 316

Se obișnuia – și cine nu dădea cu drag? – ca de Sărbători, Primăria noastră să apeleze la marele public pentru adunarea unui fond din care să se ajute populația nevoiașă.

Cine a asistat la pomul de Crăciun de la Primărie, în iarna anului 1926, și-a putut da seama de câtă fericire se poate împrăștia în sufletele celor lipsiți și ale celor cari dau, când am văzut fețele palide ale copilașilor iluminate de o rază rară, la primirea darurilor umile, dar necesare.

Cine a dat o haină caldă unui copil orfan de la Orfelinat, de la dispensarul “Principele Mircea” (unde se desfășoară o admirabilă operă care face deosebită cinste doamnelor și medicilor cari luptă acolo), acela știe câtă lipsă e în numeroase căminuri din acest târg, câtă nevoie este de intervenția oficialităților – nu numai pentru demagogia electorală – pentru opera de caritate.

Nu e vorba numai de o faptă nespus de bună, ci de o operă, de o educație socială.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Târgul nostru, care afișează extremele bogăției și ale mizeriei, are nevoie de această educație. Și oficialitatea trebuie să ia inițiativa. Primăria, Școlile și Biserica.

Și… nici acum nu e prea târziu.

Autor Profesorul Virgil Tempeanu

Articol publicat în ziarul Săptămâna, Anul I,  Numărul 2, Duminică, 30 Decembrie 1928

ȘTIRI