Accesări: 68

cardPotrivit Casei de Asigurări de Sănătate Suceava (CAS), procesul de distribuire prin poştă a celor 387.200 carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate, către persoanele asigurate din judeţul Suceava, s-a încheiat.

Cardurile au fost distribuite, la nivelul judeţului Suceava, într-un procent de 95%. Un numar de 19.990 de carduri au fost returnate la CAS, neputând fi înmânate beneficiarilor. Dintre acestea, un numar de 1.860 carduri au fost returnate deoarece destinatarul este decedat, in incapacitate de exercitiu sau arest.

După perioada de testare, când cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui.

Cardul naţional va putea fi activat pe măsura prezentării persoanei asigurate la consultaţii la medicul de familie, medicul specialist din ambulatoriu sau spital.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Vom informa asiguraţii care nu au intrat în posesia cardului naţional data la care va demara activitatea de distribuire a acestui document, prin instituţia noastră. La această dată cea mai mare parte a furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava au comandat cititoarele de carduri, iar o parte dintre aceştia le-au şi primit. Pentru persoanele care vor împlini ulterior vârsta de 18 ani şi pentru cei care vor dobândi calitatea de asigurat se va continua procesul de tipărire şi distribuire a cardului”, se arată într-un comunicat de presă al CAS Suceava.

Alex S.

ȘTIRI