Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge sâmbătă la FălticeniLocal

Caravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge sâmbătă la Fălticeni

       Accesări: 2137

Caravana SMURD „Fii pregătit!” va poposi la Fălticeni, în cursul zilei de sâmbătă, 3 august 2019, , în Piața civică “Nada Florilor”.

În intervalul 10.00 – 18.00, fălticenenii vor putea să viziteze Centrul mobil și vor avea ocazia să participe la cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Accesul la cursurile din cadrul acestui eveniment este gratuit. Înscrierea participanților se face și online, completând formularul de pe site-ul fundației.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Vor fi diseminate informații care privesc intervenția în cazul cutremurelor, inundațiilor, incendiilor, și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Proiectul a fost inițiat în anul 2016. Caravana a parcurs până acum numeroase localități din România.

Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat la instruirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire.

ȘTIRI