Caravana filmului românesc ajunge la FălticeniEveniment

Caravana filmului românesc ajunge la Fălticeni

       Accesări: 65

În perioada 22 – 24 august 2014,  MDV AUDIO STUDIO, Asociaţia CineCultura, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni, organizează evenimentul cinematografic Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale.

Celei trei seri de film vor prilejui cinefililor din Fălticeni întâlnirea cu mari actori ai teatrului şi filmului românesc, în roluri de excepţie: Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu, Dorina Lazăr, Gheorghe Dinică, Coca Bloos, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Elena Albu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Meda Victor, Tamara Buciuceanu ş.a.

Proiecţiile vor avea loc în perioada 22 – 24 august, ora 21.00, în Piaţa „Nada Florilor”. Intrarea este liberă!

Vineri, 22 august – Divorţ din dragoste

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sâmbătă, 23 august – Între oglinzi paralele

Duminică, 24 august – Nuntă mută

În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, proiecţiile vor avea loc în interior, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”.

“Piaţa „Nada Florilor” din Fălticeni va fi din nou, în această vară, gazda Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale, în perioada 22 – 24 august. Anul trecut, Caravana filmului romanesc a făcut ca acest spaţiu să fie, timp de câteva seri, loc de întâlnire pe marele ecran cu mari actori ai teatrului şi filmului românesc, în roluri de excepţie. Şi pentru că este vară, şi pentru că avem nevoie de optimism, de speranţă, şi pentru că niciodată nu vom renunţa la lupta de a fi fericiţi, filmele din portofoliul clasic românesc ce vor fi prezentate aici se centrează în jurul dragostei. Ea ne însoţeşte poveştile de viaţă, este cauză, pretext, motiv de reflecţie sau de acţiune. Ea determină sau impune”, ne-a informat Roxana Buşu, cordonatoarea proiectului.

Scopul proiectului Caravana filmului românesc este acela de a promova arta cinematografică românească, de a-i omagia pe marii cineaşti români şi de a revalorifica patrimoniul naţional de film, oferind publicului posibilitatea de a avea acces gratuit la serile de film românesc şi de a rememora filme de referinţă.

Din anul 2013 până în prezent , Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line). În octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura îl desfăşoară şi anume: CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – CARTEA ŞI FILMUL.

Proiectul este realizat cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineaştilor din România şi CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei. Partener local: Primăria Municipiului Fălticeni;

Parteneri naţional: Next Gen Communications, firmă ce va asigura accesul gratuit la internet prin sistemul WiFi în Piaţa Nada Florilor din Fălticeni

Parteneri media naţionali: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  – AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă, RoEvents, iFestival.ro,  Timp Românesc, Prompt Media, Actualitatea Ilfoveană, Centrul Român pentru Iniţiativă Socială;

Cronica de Fălticeni este şi în acest an partener media local al acestui eveniment.

Afis Caravana la Falticeni 2014web

ȘTIRI