Caravana ECOTIC s-a oprit și la Școala „Ion Irimescu”Educație

Caravana ECOTIC s-a oprit și la Școala „Ion Irimescu”

       Accesări: 348

Prezentă și la Fălticeni. Aflată într-un periplu național, caravana ECOTIC a poposit recent în municipiu, oaspeți fiind dascălii și elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”.

Prin intermediul acesteia se dorește conștientizarea populației privind reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

În acest sens, elevii și profesorii au asistat la o prezentare inedită, în scop educativ, a subiectelor abordate.

Elementul central al caravanei a fost expoziția mobilă în care au fost expuse diferite tipuri de deșeuri electrice și electronice dezasamblate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Școlari de la clasele primare și gimnaziale au făcut cunoștință cu Ecoterrianul, un personaj fictiv, dar în același timp erou invizibil prezent pe Pământ.

Fiecare acțiune „eco” atrage cu sine nașterea unui Ecoterrian. Acest personaj i-a îndemnat pe elevi să devină un exemplu pentru toți ceilalți cetățeni care nu i-au cunoscut pe ecoterrieni, ca împreună, unindu-și forțele, să salveze planeta.

”Prin acțiuni mărunte și pași mici dorim ca viitorii cetățeni să aibă comportamente ecologice, comportamente normale și necesare pentru a recrea un mediu sănătos. 490 de elevi au participat la campania „Zilele eco în școala ta”, se menționează în comunicatul Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu”.

Unitatea de învățământ fălticeneană este înscrisă în proiectul amintit, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Life+.

ECOTIC și partenerii săi din proiect și-au propus implicarea activă în educația ecologică și în protejarea mediului la cel puțin 150 școli din România.

Proiectul demarat în noiembrie 2014 se va încheia în iunie 2016 și își propune să schimbe atitudinea și comportamentul populației privind protecția mediului, în special cel al colectării separate, reutilizării resurselor și utilizării energiei verzi, detaliind modul în care se poate reduce poluarea și economisirea resurselor prin colectarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) dar și predarea acestora într-un mod corect și prietenos mediului.

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/caravana-ecotic-poposeste-la-falticeni/”]

ȘTIRI