Carabinierii moldoveni au învăţat limba engleză la FălticeniEducație

Carabinierii moldoveni au învăţat limba engleză la Fălticeni

       Accesări: 64

Vineri, 21 februarie 2014, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni s-a încheiat cursul de iniţiere în domediul cunoaşterii limbii engleze, curs la care au participat reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova.

Cursul s-a desfăşurat pe parcursul a patru săptămâni. Cei zece cursanţi, un ofiţer şi nouă subofiţeri carabinieri, au parcurs competenţele cuprinse în curriculum sub îndrumarea doamnei maior Liliana Rusu – instructor militar în Catedra Pregătire Socio-Umană şi Limbi Străine şi au susţinut probe scrise şi orale, atât pe parcursul modulului, cât şi la finalul acestuia.

Certificatele de competenţă au fost înmânate vineri, 21 februarie, în cadrul vizitei efectuate de colonel dr. Robert Iulian Vîţă – adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

„Cu această ocazie a fost punctată importanţa derulării acestui curs în şcoala noastră şi încadrarea în seria de activităţi desfăşurate pentru coordonarea cooperării, a schimbului de experienţă şi a pregătirii de specialitate în domeniul de activitate comun Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din cadrul M.A.I. din România şi Trupelor de Carabinieri din M.A.I. al Republicii Moldova.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Carabinierii prezenţi au apreciat această activitate prin care şi-au însuşit primele noţiuni în dobândirea competenţei de comunicare în limba engleză”, ne-a informat căpitan Irina Airinei – purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

ȘTIRI