Carabinierii moldoveni au încheiat atelierul de pregătire de la FălticeniEducație

Carabinierii moldoveni au încheiat atelierul de pregătire de la Fălticeni

       Accesări: 75

La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni (SMSJ) s-a încheiat atelierul de pregătire în domeniul formării profesionale de care au beneficiat ofiţeri din cadrul Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova.

Atelierul s-a desfăşurat în perioada 2-6 iunie 2014 şi a fost  inclus în proiectul „Consolidarea capacităţilor Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova” finanţat din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al României.

În cadrul proiectului, de la începutul acestui an, la SMSJ Fălticeni s-au derulat şi alte activităţi cu participarea carabinierilor moldoveni: un curs în domeniul ordinii şi ordinii şi siguranţei publice şi un curs de iniţiere în domeniul cunoaşterii limbii engleze.

Militarii moldoveni s-au declarat foarte mulţumiţi de activitatea desfăşurată, de profesionalismul cadrelor militare şi cunoştinţele dobândite  în cele 5 zile în care au fost prezenţi Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Activitatea s-a desfăşurat pe parcursul a cinci zile, cu semnificaţii deosebite în ceea ce priveşte modul în care abordăm în Jandarmeria Română pregătirea, formarea iniţială şi formarea continuă. Ne-am bucurat de expertiza celor cinci colegi, experienţă pe care am putea să o valorificăm în procesul propriu de pregătire.

Acest semestru a constituit o experienţă unică pentru noi şi cred că activităţile derulate la nivelul şcolii sunt de natură să consolideze relaţiile de colaborare între instituţiile noastre. Pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei, şcoala noastră se constituie într-un etalon al acestei colaborări”, a declarat comandantul şcolii, col. Marian Mircea Liviu.

ȘTIRI