S-a lansat cartea documentară „Toate drumurile duc la Baia”: Primarul Maria Tomescu invitat la evenimentul culturalRural

S-a lansat cartea documentară „Toate drumurile duc la Baia”: Primarul Maria Tomescu invitat la evenimentul cultural

       Accesări: 1421

Trecutul unor vechi așezări moldave fascinează generațiile actuale. Despre Baia, locul unde s-a născut Țara Moldovei, s-au scris zeci de cărți, însă există autori care continuă să evoce importanța acestei localități încărcată de istorie. Cea mai nouă apariție editorială a fost lansată ieri, în comuna Răucești, județul Neamț, în cadrul unui eveniment cultural de suflet la care a fost prezentă și primărița Maria Tomescu.

Ieșită proaspăt de sub tipar, cartea documentară „Toate drumurile duc la Baia”, prezintă cu lux de amănunte, într-un cadru poligrafic de execepție, monografia comunei Răucești.

Trecutul acestor locuri se leagă nemijlocit de cel al primei capitale moldave, Baia, din punct de vedere istoric, administrativ și economic. Autorul Dumitru Stan spune că această carte reprezintă „candela neuitării, speranței și a trecutului îndepărtat”.

Invitată să participe la evenimentul cultural, primarul Maria Tomescu s-a declarat onorată ca oaspete al manifestării, punctând faptul că oamenii din Baia sunt mândri de locurile natale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Suntem onorați și ne face deosebită plăcere să fim aici.”,  a declarat primarul comunei Baia. „Suntem mândri că trăim în Baia, acest loc plin de istorie și de legendă. Cartea începe cu Baia, locul unde s-a născut Moldova.”

Lansarea editorială a fost organizată în cadrul manifestării jubiliare prin care comuna Răucești a marcat 580 de ani de atestare documentară.

Cartea este rodul unei munci care se întinde pe șapte ani, timp în catre Dumitru Stan s-a informat din documentele păstrate la arhivele naționale sau manuscrise vechi din muzeele mănăstirilor.

Desfășurată la Căminul Cultural din localitate, evenimentul a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Răucești în parteneriat cu Asociația Națională de Cinstire a Eroilor ”Regina Maria”.

La eveniment au mai participat, în calitate de invitați, viceprimarul Mihai Biserică, referentul cultural Teodora Muraru și profesorul de istorie Ioan Natu.

Primarul Dumitru Blăjel, edilul din Răucești, a salutat prezența invitaților de la Baia la sărbătoarea comunei și le-a dăruit câte un exemplar al cărții  „Toate drumurile duc la Baia” cu autograful autorului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI