Canotorii suceveni sunt în cărţi pentru finalele Campionatului EuropeanActualitate

Canotorii suceveni sunt în cărţi pentru finalele Campionatului European

       Accesări: 65

campionatul european de canotaj juniori

La Racice, în Cehia, se desfăşoară în aceste zile Campionatul European de Juniori. Echipajele finaliste şi cele calificate în faza semifinală au fost stabilite după primele 45 de curse programate sâmbătă.

Îmbucurător este faptul că toate cele opt echipaje ale României rămân în cărţi pentru finalele care vor avea loc în după-amiaza zilei de duminică, 24 mai 2015.

Trei echipaje sunt calificate deja în finală: cel de dublu rame feminin, cel de patru vâsle feminin din care face parte şi Larisa – Elena Roşu de la CSM Suceava. Sava Cristina Georgiana (CSS Nicu Gane) va fi şi duminică, în finală, în barca de 8+1 (echipaj care le mai are în componenţă pe Mădălina Hegheș, Roxana Georgiana Parașcanu, Anamaria Zaharia, Mădălina-Gabriela Cașu, Lidia-Viorica Roman, Andreea-Ioana Budeanu, Monica Basanciuc, Andreea-Cristina Ștefan).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În probele de sâmbătă: Ciprian Tudosă (CSS Nicu Gane Fălticeni) şi Alexandru-Petrișor Chioseaua, s-au calificat de pe primul loc în semifinale probei de dublu rame. Tudosă şi Chioseaua vor lupta pentru un loc în finală (în a doua semifinală) cu echipaje din Ucraina, Ungaria, Turcia, Franţa şi Moldova.

În semifinale s-a calificat, de pe locul 3, şi echipajul de patru rame fără cârmaci din care fac parte Mihai Ianoş (CSS Nicu Gane) şi Cosmin Pascari (CSM Suceava)Ioan-Alexandru Bîrsan şi Alexandru Ciprian Matincă. În prima semifinală, România va concura împotriva Poloniei, Elveţiei, Ungariei, Serbiei şi Belarusului.

Echipajul patru vâsle masculin format din Simion Mutu şi Constantin Stăuț de la CSM Suceava, Robert Cătălin Dobrin și Cătălin-Laurențiu Izvoranu, s-a calificat în semifinale după ce a fost nevoit să treacă o cursă de recalificare.

Alex S.

ȘTIRI