Canotorii suceveni participă la Campionatul Mondial de Juniori și Tineret din OlandaSport

Canotorii suceveni participă la Campionatul Mondial de Juniori și Tineret din Olanda

       Accesări: 343

România va fi reprezentată de 75 de canotori la întrecerile Campionatului Mondial de Juniori și Tineret care se vor desfășura în perioada 21-28 august 2016 la Rotterdam, în Olanda.

Românii vor participa la noua probe de Tineret, în perioada 21-26 august, și opt probe de Juniori, în perioada 24-28 august.

Cel mai mare eveniment al canotajului mondial, organizat anual la finalul sezonului competitional, adună la start circa 2000 de sportivi din peste 60 de țări.

Canotajul sucevean nu lipsește din peisajul acestor întreceri mondiale. CSS Nicu Gane, ACS Nada Florilor și CSM Suceava dau sportivi de valoare la loturile naționale, însă vor fi prezenți și canotori care și-au făcut junioratul la aceste cluburi iar acum evoluează la cluburi mari din România.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La Tineret, ACS “Nada Florilor” Fălticeni îl va avea în barca de 8+1 pe rădășeneanul Ciprian Tudosă.

Mult mai experimentatele Elena Logofătu, în proba de patru vâsle, Ioana Vrânceanu și Viviana Iuliana Bejinariu, la dublu vâsle, sunt sucevencele în care canotajul românesc își pune speranțele pentru medalii în probele Campionatului Mondial de Tineret.

Avem suceveni și în probele Campionatului Mondial de Juniori. După pregătirea centralizată, duminică vor pleca spre Rotterdam alți șase canotori de la CSS Nicu Gane Fălticeni (Cojocaru Cristian în barca de 8+1 masculin / Bordei Gabriela în barca de 8+1 feminin), și de la CSM Suceava (Pascari Cosmin în 4 rame masculin / Ciobâcă Alexandru în 8+1 masculin / Dănuț Elena în 8+1 feminin / Roșu Larisa în proba de 4 vâsle feminin).

Urmează așadar o săptămână cu multe emoții și așteptări pentru antrenorii Vasile Avrămia, Ana Avrămia și Ioan Despa, la finalul unui sezon solicitant.

ȘTIRI