Canotorii din Fălticeni și Suceava medaliați cu aur și argint în patru probe ale Campionatului European din GermaniaSport

Canotorii din Fălticeni și Suceava medaliați cu aur și argint în patru probe ale Campionatului European din Germania

       Accesări: 943

Lotul de juniori al României a participat sâmbătă și duminică, 20-21 mai 2017, la Campionatul European de canotaj din Germania (Krefeld).

Din lotul pregătit de antrenorul principal Dorin Alupei au făcut parte și 6 juniori de la CSS Nicu Gane Fălticeni și CSM Suceava, sporivi pregătiți la Fălticeni de antrenorii Vasile Avrămia, Ana Avrămia și Ioan Despa.

Toți cei șase canotori suceveni au contribuit la palmaresul de 7 medalii obținut de România la acest Campionat European (4 medalii de aur, 2 medalii de argint și 1 medalie de bronz).

Două titluri de campion european au fost câștigate de echipaje din care au făcut parte și canotorii suceveni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În proba de 8+ feminin, s-au încununat cu titlul de Campioană Europeană canotoarele Rusu Maria Magdalena (CSS Nicu Gane Fălticeni) și Dănuț Elena (CSM Suceava).

Echipajul 8+ feminin: Dănuț Elena, Ciritel Elena Cosmina, Andron Monica Georgiana, Moroșan Ioana Mădălina. Popa Andreea, Dinulescu Raluca Georgiana, Rusu Maria Magdalena, Rusu Vasilica Alexandra, Petreanu Victoria Stefania.

A treia Campionană Europeană este Roșu Larisa Elena, de la CSM Suceava, titlul fiind obținut în proba de 4 vâsle feminin.

Echipajul JW 4X: Roșu Larisa Elena, Grapinoiu Andreea, Radis Simona Geanina, Maftei Tabita.

Suceava are și trei vicecampioni europeni în probele masculine. Este vorba despre: Cojocaru Cristian Ionuț (CSS Nicu Gane) și Ciobîcă Alexandru (CSM Suceava), în proba de 4 rame masculin, respectiv Cornea Andrei Sebastian (CSS Nicu Gane), în proba 8+ masculin.

Canotorii români s-au autodepășit la acest Campionat European. La ediția anterioară România a obținut doar trei medalii de argint și alte trei de bronz.

 

ȘTIRI