Canotorii din Fălticeni au adus 5 medalii  de la Campionatul Național de Fond. Două titluri naționale obținute de ACS Nada FlorilorSport

Canotorii din Fălticeni au adus 5 medalii de la Campionatul Național de Fond. Două titluri naționale obținute de ACS Nada Florilor

       Accesări: 428

Secțiile de canotaj ale cluburilor sportive din Fălticeni și Suceava și-au îmbogățit zestrea de medalii cu ocazia primei competiții oficiale, pe apă, din acest an.

Federația Română de Canotaj a organizat, în perioada 17-20 aprilie 2019, la Timișoara, Campionatul Național de Fond (pe distanța de 6000 de metri), competiție rezervată categoriilor: seniori, tineret și juniori.

Delegația din Fălticeni a numărat doar 5 sportivi la această competiție, însă rezultatele obținute au fost pe măsura așteptărilor. Antrenorul Vasile Avrămia nu și-a putut însoți elevii la această competiții, aflându-se în perioada de recuperare în urma unei probleme medicale.


Foto – Ana Maria Oancia

Au ieșit în evidență prestațiile canotorilor Vultur Gabriel și Pavăl Iulian, de la ACS Nada Florilor. Aceștia au devenit campioni naționali în probele de dublu vâsle și dublu rame categorie ușoară, la juniori.

Cei doi au fost medaliați cu argint și în probele seniorilor, atât la dublu vâsle și dublu rame categorie ușoară.

Pentru ACS Nada Florilor a concurat și Sebastian Adamovici, care s-a clasat pe locul 6 în proba de simplu – seniori.

O medalide bronz a ajuns și la CSS “Nicu Gane” Fălticeni, în urma prestației canotoarelor Vultur Andreea și Moroșanu Georgiana, în proba de dublu rame a junioarelor. De menționat că cele două sportive au concurat și în proba de dublu vâsle, obținând o clasare pe locul 5.

Alte 6 medalii au ajuns la canotorii clubului CSM Suceava, sportivi îndrumați de antrenorul Ioan Despa.

Calistru Remus Marinică este campion național în probele de simplu rame – categorie ușoară, atât la juniori cât și la seniori. Și colegul său, Arteni Fîntînariu Florin Nicolae a terminat pe primul loc proba de simplu rame, la juniori, respectiv locul 3 în concursul seniorilor.

Pe podium (locul 3 – juniori) a urcat și barca de 4 rame: Ghiorghițanu Petrică, Pleșescu Cosmin Iulian, Avăcăriței Antonel și Ciornei Andrei Petru.

La seniori, barca de dublu, Ciobîcă Dumitru Alexandru și Iacob Georgel Viorel s-a clasat pe locul al doilea.

Foto – Ana Maria Oancia

ȘTIRI