Canotajul românesc este pe primul loc în Europa. Printre performeri se află și sportivi din județul SuceavaSport

Canotajul românesc este pe primul loc în Europa. Printre performeri se află și sportivi din județul Suceava

       Accesări: 595

România a participat, între 2 și 5 august 2018, la Campionatele Europene de Canotaj seniori de la Glasgow, Scoția.

Țara noastră a fost prezentă la startul întrecerilor într-un număr de 9 probe si a obtinut 7 medalii, dintre care 3 de aur, 2 argint și 2 de bronz și s-a clasat pe locul 1 în clasamentul general pe națiuni.

Din totalul de 38 de sportivi prezenți la start, 32 de sportivi s-au clasat pe podiumul de premiere.

Între medaliați s-au numărat și canotori originari din județul Suceava, unii ditre aceștia foști elevi ai antrenorilor Vasile Avrămia, Ana Avrămia și Ioan Despa, în perioada junioratului, la CSS Nicu Gane Fălticeni și CSM Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Delegația României a revenit în țară luni, 6 august, și a fost primită la salonul oficial al aeroportului Henri Coandă din București.

Denisa Tâlvescu și Mădălina Bereș s-au clasat pe locul 1 în finala feminină de dublu rame (W2-).

La dublu rame (M2-), Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au clasat pe locul 3 în finală.

Medalie de argint la feminin patru rame (W4-), Roxana-Georgiana Parascanu, Mădălina Hegheș, Mădălina-Gabriela Cașu, Iuliana Buhuș.

Băieții de la 4 rame (M4-), Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc, Mihai-Vasile Țigănescu, s-au clasat pe locul 1 și sunt campioni europeni!

Fetele de la patru vâsle (W4x), Simona-Geanina Radis, Nicoleta Pascanu, Elena Logofătu, Georgiana Vasile s-au clasat pe locul 5 în finală.

Echipajul feminin de opt plus unu (W8+), Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea, s-a clasat pe locul 1 în finală și a câștigat medaliile de aur!

În finala probei feminine de dublu vâsle categorie ușoară a CE de la Glasgow, Gianina-Elena Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc s-au clasat pe locul 4.

În finala probei masculine de dublu vâsle, Marian-Florrian Enache și Ionuț Prundeanu s-au clasat pe locul 2 și au cuerit medaliile de argint.

În finala probei masculine de opt plus unu (M8+), echipajul României, Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie PÎrghie și Adrian Munteanu, s-a clasat pe locul 3 și a cucerit medaliile de bronz, după o cursă formidabilă.

ȘTIRI