Candidații la Primăria Fălticeni promit bun simț, decență și respect reciproc pe perioada campaniei electoraleAlegeri Locale

Candidații la Primăria Fălticeni promit bun simț, decență și respect reciproc pe perioada campaniei electorale

       Accesări: 2829

Alegerile locale bat la ușă. După patru ani sub actuala administrație, cetățenii de orașe și sate sunt chemați din nou la urne. Pe data de 5 iunie fălticenenii cu drept de vot își vor alege viitorul primar și suita de aleși din Consiliul Local pentru următorii patru ani.

La miezul nopții debutează campania electorală, una care anul acesta va fi mai restrânsă în ceea ce privește afișarea materialelor de propagandă.

Candidații aflați în cursa pentru câștigarea funcției de edil al municipiului s-au întâlnit astăzi după-amiază la Primăria Fălticeni pentru discuțiile premergătoare perioadei în care aceștia vor fi în competiție directă.

Cătălin Coman (PSD), Gheorghe Aldea (ALDE), Cătălin Costea (UNPR), Pavel Onea (PMP) și Nicoleta Ungureanu (PSRO) au stabilit normele de bună

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De la întâlnire a lipsit candidatul liberal Liviu Mihăilă (PNL), acesta fiind reprezentat, în cadrul întrunirii, de colegii Cristian Bărăscu și Codrin Bența.

Candidații la Primăria Fălticeni au convenit asupra locurilor pe care le vor ocupa pe panourile de afișaj, spațiile unde nu sunt permise dispunerea afișelor electorale, dar și câteva reguli prin care promit să marșeze pe bun simț și considerație în cele 30 de zile de campanie electorală.

”Vreau să le mulțumesc celor implicați în lupta electorală la Fălticeni pentru că au acceptat invitația și au venit la discuțiile de astăzi. Am vrut să avem un dialog pe tema respectării legii în campanie.”, ne-a declarat primarul Coman. ”Cum era de așteptat, noi am ajuns la un acord în ceea ce privește distribuția locurilor pe panourile electorale. Am mai stabilit că nici un partid nu va pune afișe pe copaci, stâlpi de electricitate și în instituții publice. În rest, discuțiile noastre au punctat faptul că orice activitate electorală permisă de lege să se desfășoare cu decență.”

Candidatul PSD este de părere că în întâlnirea de astăzi s-a cimentat sentimentul de respect reciproc și dorința unei campanii curate în care subiectele de real interes sunt programele propuse de fiecare candidat în parte.

”Fie ca cel mai bun să câștige. Concluzia discuțiilor noastre este aceea că vom apela la decență și sunt convins că va fi așa. ”, a declarat primarul în exercițiu, pentru Cronica de Fălticeni. ”Vor fi campanii pozitive, în care fiecare candidat își va susține propriile idei și programe pentru administrația locală. Am ”semnat” la nivel verbal un pact de neagresiune pentru tot ceea ce înseamnă campania electorală.”

În perioada campaniei electorale partidelor le este interzisă lipirea de afișe pe stâlpii de electricitate, pe copaci, pe pereții blocurilor și în ganguri.

Singurele locuri pentru afișaj sunt cele oficiale, spațiile special amenajate din fața clădirii Bibliotecii Municipale, lângă fostul Cinematograf Doina și ANAF.

Partidele pot afișa materialele de promovare ale candidaților în incinta magazinelor cu acordul proprietarilor.

Spre diferență de anii din urmă, la alegerile locale din 2016 nu mai sunt permise campaniile pe mijloace de afișaj mari (panouri și bannere).

Nerespectarea legii electorale va atrage după sine consecințele de rigoare, vor fi aplicate amenzi, urmând ca afișele să fie îndepărtate.

5 iunie 2016 este ziua în care sunt programate alegerile locale. Pentru funcția de primar se luptă 6 candidați, iar pe cele 19 locuri de consilieri locale sunt numai puțin de 119 pretendenți.

Conform datelor oficiale, la Fălticeni sunt consemnate pe liste 26.388 de persoane cu drept de vot, cu 131 mai puține față de alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014.

ȘTIRI