Campanie Umanitară de donare sânge pentru viață în Protoieria FălticeniLocal

Campanie Umanitară de donare sânge pentru viață în Protoieria Fălticeni

       Accesări: 399

Sâmbătă, 1 septembrie 2018,  Protoieria Fălticeni va organiza, alături de Centrul Dorna Medical, o campanie umanitară de donare sânge, intitulată: „Dăruim sânge pentru viață”. Acțiunea se va desfășura cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Donatorii sunt așteptați la sediul Centrului „Dorna Medical” din strada Mihai Eminescu nr. 7, vizavi de Spitalul Municipal, în intervalul orelor 08.00 – 17.00.

La această acțiune va participa o echipă medicală de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Vor putea dona cei care îndeplinesc câteva criterii printre care: vârsta cuprinsă între 18 -60 de ani, să aibă peste 50 kg, să nu consume alcool și grăsimi cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, și să nu aibă boli cronice sau transmisibile.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fiecare donator va primi tichete de masă, o zi liberă ( la cerere) de la angajator, și va beneficia gratuit de analize de sânge (homoleucogramă, RH, grupă sanguină, hepatitele B și C, HIV, HTLV – leucemie).

„Mulțumim partenerilor noștri de la Dorna Medical Fălticeni, Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, care au făcut posibilă acest act de milostenie față de cel aflat în suferință. Pe această cale, invităm pe toți care doresc din Municipiul Fălticeni, dar și enoriașii din parohiile noastre ca să ne ajute în acest demers , pentru că este nevoie de mult sânge în spitalele românești. Știm că de multe ori doctorii nu pot opera din cauza lipsei sângelui, drept pentru care și Biserica este mereu prezentă pentru a-și ajuta enoriașii săi, și nu numai”, a mărturisit părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI