Campanie electorală în patru şcoli din FălticeniEducație

Campanie electorală în patru şcoli din Fălticeni

       Accesări: 101

În perioada 20-26 octombrie 2014 , în patru unităţi şcolare din municipiul Fălticeni se desfăşoară campania electorală pentru Alegerile din cadrul Consiliului Elevilor. Perioada de desfășurare a procesului electoral propriu-ziseste 27 octombrie – 1 noiembrie.

Data de 17 octombrie a fost termenul limită de depunere a candidaturilor online și în format fizic. În Fălticeni au fost depuse 15 aplicaţii pentru funcţiile de conducere în patru Consilii Şcolare ale Elevilor: Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (2 candidaţi pentru funcţia de preşedinte şi 3 candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte), Colegiul „Vasile Lovinescu” (1 candidat pentru pentru funcţia de preşedinte şi 2 candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte), Colegiul Naţional „Nicu Gane” (1 candidat pentru funcţia de preşedinte, 1 candidat pentru funcţia de vicepreşedinte, 1 candidat pentru funcţia de secretar), Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” (2 candidaţi pentru funcţia de preşedinte şi 1 candidat pentru funcţia de vicepreşedinte).

Începând cu 23 septembrie 2014 s-au înregistrat 4055 aplicații, județele Constanța, Suceava și Bacău ocupând locurile fruntașe ca număr de candidaturi.

„Având în vedere numărul mare de candidaturi depuse, se observă dorința de implicare a noii generații, lucru care ne bucură, deoarece dovedește poziția pe care Consiliul Elevilor și-o consolidează, ca parte a experienței școlare și extrașcolare a elevilor din România.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Le mulțumesc tuturor factorilor implicați în activitățile de promovare, Consiliilor Județene ale Elevilor pentru efortul depus, Inspectoratelor Școlare Județene, formatorilor și seniorilor pentru sprijinul acordat, precum și echipei Wedu, care a facilitat procesul de înregistrare a aplicațiilor.

Le urez mult succes colegilor din întreaga țară în cadrul alegerilor și îmi doresc ca aceștia să înțeleagă rolul Consiliului Elevilor și să facă reprezentare la nivel înalt, pe plan școlar, județean, regional și chiar național.”  a declarat Eduard MITITELU, președintele Consiliului Național al Elevilor din România.

Odată cu începerea anului şcolar, Consiliul Naţional al Elevilor derulează o nouă serie de alegeri în singurul for reprezentativ al elevilor din România. Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al structurii, în fiecare unitate de învăţământ va fi ales câte un lider, respectiv în fiecare judeţ, regiune şi ulterior la nivelul ţării.

ȘTIRI