Campanie de prevenire a traficului de persoane la Şcoala „Ion Muceleanu” din Fântâna MareRural

Campanie de prevenire a traficului de persoane la Şcoala „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare

       Accesări: 176

Specialişti din cadrul Agenției Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Suceava au fost prezenţi vineri, 13 martie 2015, în mijlocul copiilor de la Şcoala Gimnazială „Ion Muceleanu” din localitatea Fântâna Mare, ne-a informat prof. Andreea Andrei, directorul şcolii.

ANITP a organizat o activitate în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane „Explorarea ucide suflete –Alege să CUNOŞTI, Alege să nu JUDECI, Alege să PREVII”.

Grupul țintă al activității a fost format din elevii claselor V-VIII, iar la activitate au mai participat, cadrele didactice şi conducerea şcolii.

Reprezentanții ANTIP, subcomisar de poliție Liliana Orza, inspector de specialitate Laura Stadler și inspector de specialitate Mihai Moisoiu, au consiliat elevii, scopul principal al întâlnirii fiind conștientizarea factorilor de risc, abordarea educației pentru prevenirea situațiilor de risc: trafic de minori, în scopul identificării modalităților eficiente de prevenire și înlăturare a riscurilor expunerii la fenomenul traficului de persoane, și totodată adoptarea unei atitudini unitare a școlii și a întregii comunități cu privire la pericolul reprezentat de acesta.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Agenția Naţională Împotriva Traficului de Persoane Printre rezultatele urmăreşte prin organizarea întâlnirilor cu elevii o creșterea a gradului de conștientizare cu privire la cauzele și consecințele traficului de minori, creșterea gradului de autoprotecție a elevilor și a grupurilor vulnerabile, asigurarea unui grad înalt de respectare a normelor legale privind prevenirea și combaterea traficului de minori.

ȘTIRI