Campanie de informare la Fălticeni, Dolhasca şi Liteni pe tema Sistemului de Management Integrat al DeşeurilorActualitate

Campanie de informare la Fălticeni, Dolhasca şi Liteni pe tema Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor

       Accesări: 88

dezbatere_SMIDEchipa de asistenţă în cadrul Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în Judeţul Suceava” a fost prezentă marţi, 20 octombrie, la Fălticeni, pentru o acţiune în cadrul unei campanii de informare şi conştientizare a publicului.

Întâlnirea cu persoanele interesate de implementarea proiectului de gestionare a deşeurilor în judeţul Suceava s-a desfăşurat la Primăria Fălticeni. Au fost prezenţi funcţionari ai administraţiei locale, reprezentanţi ai operatorului local de colectare a deşeurilor, precum şi elevi şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Campania are drept obiectiv informarea şi conştientizarea consumatorilor individuali în vederea familiarizării cu sistemul integrat de gestionare a deşeurilor, cât şi pentru evidenţierea avantajelor la nivel social şi economic pe care le aduce o gestionare corectă a deşeurilor.

Acţiuni similare au mai avut loca astăzi şi în alte localităţi din zona Fălticeni, la Dolhasca şi Liteni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul implementat la nivelul judeţului de Consiliul Judeţean Suceava constă în investiţii în sectorul de gestionare a deşeurilor şi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu.

Componentele proiectului vizează investiţiile şi realizarea cadrului instituţional necesare pentru separarea, colectarea, transportul, transferul, tratarea şi depozitarea deşeurilor, precum şi închiderea depozitelor neconforme: realizarea depozitelor ecologice judeţene de la Moara şi Pojorâta, realizarea staţiei de sortare de la Moara, construcţia a 3 staţii de transfer şi modernizarea a 2 staţii de transfer existente (la Fălticeni se construieşte o staţie de transfer cu o capacitate de 27.544 tone pe an), închiderea celor 7 depozite de deşeuri actuale (inclusiv cel de la Fălticeni), realizarea platformelor de colectare a deşeurilor reziduale şi a platformelor pentru deşeurile reciclabile, compostarea la domiciliu şi compostarea descentralizată a deşeurilor verzi.

ȘTIRI