Campanie de împădurire susținută de sute de voluntari la Dolhasca: 9.000 de puieți plantați în Zăvoaiele SiretuluiActualitate

Campanie de împădurire susținută de sute de voluntari la Dolhasca: 9.000 de puieți plantați în Zăvoaiele Siretului

       Accesări: 608

Voluntari într-o amplă campanie de împădurire. În miez de primăvară numeroși tineri, adulți dar și copii au participat la prima acțiune de plantare din acest an inițiată la Dolhasca. Peste 200 de persoane  au răspuns apelului lansat de Ocolul Silvic din localitate.

Ajutați de silvicultori, voluntarii au plantat câteva mii de puieți în pădurea Zăvoaiele Siretului.

Ei au profitat din plin de cele câteva ore petrecute în mijlocul naturii, mai ales că vremea a fost plăcută și însorită.

Silvicultorii le-au explicat ce au de făcut, iar voluntarii au pus mâna pe sape și lopeți și s-au apucat de treabă. Printre ei s-au aflat liceeni și angajați ai unor primării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Campania s-a desfășurat, joi, 26 aprilie, pe un teren forestier din satul Budeni.

„Acțiunea de împădurire a fost frumoasă și reușită. Ne-am bucurat foarte mult de faptul că au fost alături de noi atât de mulți oameni care demonstrează că iubesc pădurea și natura.”, ne-a declarat Ciprian Costan, șeful Ocolului Silvic Dolhasca. „Am avut ajutoare de nădejde. Le mulțumesc lor, dar și colegilor mei. Reușita campaniei le aparține!”.

Activitatea face parte dintr-un proiect de împăduriri și plantări de arbori intitulată „Luna pădurii”. Campania lansată de Romsilva și Direcția Silvică Suceava s-a desfășurat în luna aprilie în mai multe ocoale silvice din județ.

La campania de plantare au participat solistul de muzică populară Alexandru Brădățan și inspectorul școlar Lăcrămioara Ceică.

Echipa de lucru a fost întregită de elevii Școlii de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni. Cot la cot cu ei au muncit agenții Poliției Orașului Dolhasca, membrii Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Au luat parte la împădurire și angajații primăriilor din Dolhasca, Liteni și Dolhești. Printre voluntari s-au numărat elevii Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” și copiii de la Așezământul social-creștin „Sfântul Gheorghe”.

Cei peste 200 iubitori ai pădurii au plantat 9.000 puieți de stejar, paltin și frasin crescuți în pepinierele Ocolului Silvic Dolhasca.

 

ȘTIRI