Campania “Pedalează în siguranță” pentru prevenirea accidentelor rutiere în județul SuceavaActualitate

Campania “Pedalează în siguranță” pentru prevenirea accidentelor rutiere în județul Suceava

       Accesări: 11

Timp de 5 luni, în perioada 22 aprilie – 30 septembrie 2018, Serviciul Rutier împreună cu  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi agenţii din cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie desfăşoară acţiuni de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor în cadrul campaniei ,,Pedalează în Siguranță”.

Având în vedere debutul sezonului cald, pe timpul căruia cetăţenii utilizează mai frecvent pentru deplasare şi agrement bicicletele şi mopedele, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, desfăşoară o serie de activităţi specifice, menite să conştientizeze toţi participanţii la trafic şi mai ales copiii cu privire la riscurile la care sunt expuşi cei mai mici participanţi la trafic în această perioadă.

Scopul campaniei este creșterea gradului de siguranță a bicicliștilor și conștientizarea de către aceștia a pericolelor la care se expun prin nerespecatrea legislației rutiere și lipsa echipării regulamentare.

Campania este argumentată și prin analiza de risc rutier care evidențiază faptul că una din principalele cauze care generează accidente rutiere grave pe raza judeţului Suceava o constituie nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti.

De la începutul anului bicicliștii au fost implicați în 14 accidente rutiere

Astfel, în perioada 1 ianuarie -16 aprilie 2018, la nivelul judeţului, s-au produs 14 accidente rutiere (grave+uşoare) în care au fost implicaţi biciclişti (în condiţiile în care aproximativ două luni au fost de iarnă, participarea la traficul rutier a bicicliştilor fiind redusă ).

Din păcate, în ultima săptămână, aproape zilnic bicicliștii au fost implicați în evenimente rutiere.

Duminică, 22 aprilie 2018, polițiștii au lansat în parteneriat cu Asociația Sportivă ”Suceava pe Bicicletă” campania ,,Pedalează în Siguranță”.

A fost organizat un marș cu participarea a peste 100 de bicicliști. Activitatea a avut scopul de a sensibiliza cetățenii cu privire la prezența în trafic a bicicliștilor.

În cadrul evenimentului, polițiștii au distribuit peste 200 de flyere cu recomandări preventive și aspecte legislative.

Activitățile preventive au continuat în zilele de 22 – 23 aprilie 2018 pe drumurile naționale și județene din comunele limitrofe. Polițiștii au distribuit bicicliștilor peste 50 de veste reflectorizante dar și materiale informative. De asemenea, s-au purtat discuții cu bicicliștii privind respectarea regulilor rutiere și consumul de băuturi alcoolice.

Polițiștii reamintesc că nerespectarea legislaţiei specifice de către biciclişti se sancţionează cu 6 – 8 puncte de amendă. Un punct de amendă are valoarea de 145 de lei.

ȘTIRI