Campania “Orașe Curate” ajunge la Fălticeni. Vor fi colectate echipamentele electrice și electronice uzateLocal

Campania “Orașe Curate” ajunge la Fălticeni. Vor fi colectate echipamentele electrice și electronice uzate

       Accesări: 697

Asociația  ECOTIC, Primăria Municipiului Fălticeni și GOSCOM Fălticeni derulează Campania de informare și colectare DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) “ORAȘE CURATE”- Fălticeni.

Programul urmărește informarea și conștientizarea populației privind importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și reciclării acestora. 

Campania include, pe langă latura informativ-educativă, și o componentă practică, aceea de colectare separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, prin oferirea către populație a soluțiilor pentru colectarea separată a acestor deșeuri.

Activitatea de informare/promovare se desfășoară prin distribuție de materiale informative, până pe data de 12 aprilie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Colectarea deșeurilor electrice și electronice se va desfășura în două locații, în perioada 15-19 aprilie 2019:  în fața Primăriei Fălticeni (str. Republicii nr. 13) și la sediul Goscom (str. 13 Decembrie nr. 25).

Colectarea DEEE voluminoase, de la domiciliu solicitanților,  se va face în data de 19 aprilie 2019, cu programare în prealabil. Cei interesați vor avea la dispoziție două numere de telefon: 0230.542.056 – Primăria Fălticeni, respectiv 0230.541.319 – Goscom Fălticeni.

În momentul predării a minim 15 kilograme de deșeuri electice sau electronice (a unui DEEE sau a mai multor DEEE cumulate) în perioada campaniei, fie la punctul fix, fie preluare de la domiciliul solicitanților, se primește un premiu instant. 

DEEE înseamnă toate echipamentele electrice și electronice: frigider, mașină de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc.

Deșeurile electronice reprezintă 5% din totalul mondial al deșeurilor municipale solide, aproape aceeași sumă ca toate ambalajele de plastic. Însă DEEE-urile sunt mult mai periculoase.

Aceste deșeuri conțin materii periculoase pentru mediu și sănătate – gaze cu efect de seră sau metale grele dăunătoare sănătății.

Colectarea deșeurilor de acest tip este imortantă pentru că DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (între 85-90%).

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI