Campania OAMENII TIMPULUI a fost lansată la Suceava și CernăuțiRural

Campania OAMENII TIMPULUI a fost lansată la Suceava și Cernăuți

       Accesări: 68

Lansarea Campaniei OT2015 - Suceava (4)Conferința de lansare a Campaniei OAMENII TIMPULUI în Județul Suceava s-a bucurat de un real succes în rândul mass-mediei locale. Evenimentul a avut loc joi, 13 august, în Municipiul Suceava, la Restaurantul Padrino.

În deschidere, organizatorii au făcut un apel către autoritățile locale pentru a sprijini Campania OAMENII TIMPULUI, cel mai important proiect de identificare și premiere a valorilor din regiune. „Sperăm că și autoritățile publice din Județul Suceava se vor alătura acestui exercițiu de recunoaștere a excelenței, așa cum se întâmplă în celelalte comunități din Regiunea de Nord-Est. Ca atare, pentru că decidenții din Consiliul Județean Suceava nu au arătat deschidere pentru proiectul nostru și fiind convinși că sucevenii au personalități de excepție care pot fi competitori redutabili în cadrul campaniei, ne vom adresa și Primăriei Suceava, sperând că se va ralia demersului nostru. În orice caz, vom face toate demersurile, luând în calcul posibilitatea de a obține fonduri de susținere a sucevenilor din zona privată, pentru ca și comunitatea de aici să poată face o cuvenită reverență, în cadrul Galei locale, față de oamenii săi valoroși”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel Șandru.

Adriana Nazarciuc, Președintele Asociației Revistei TIMPUL și totodată Directorul ADENIUM, Producătorul Campaniei, a accentuat calitatea și performanțele pe care trebuie să le dețină cei care vor fi nominalizați și premiați în cadrul Campaniei OAMENII TIMPULUI. „Un Om al Timpului este omul de succes, care se evidențiază printr-un proiect care-l califică în această campanie, dar tot Om al Timpului este și cel care se bucură și împărtășește acest succes, în întreaga comunitate. Om al Timpului este cel care se constituie în model pentru semenii săi, dar în același timp este caracterizat de modestie și de bun simț. Oamenii Timpului nu au granițe politice, religioase sau altă natură. Oamenii Timpului unesc, nu dezbină! Să descoperim împreună Oamenii Timpului nostru”, a declarat dna. Adriana Nazarciuc.

Lansarea Campaniei OT2015 - Cernauti (22)Vineri, 14 august, a avut loc conferința de lansare a Campaniei OAMENII TIMPULUI la Cernăuți. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” (Cafeneaua literară „București”).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Invitat special al evenimentului a fost Excelența Sa Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți. „Este un moment deosebit pentru a ne reîntâlni și a discuta aspecte care țin de identitatea noastră. Orașul Cernăuți a fost mereu o zonă în care valorile democratice, europene, au fost dintotdeauna prezente. Este o zonă bogată în capacități, în valori. Acest patrimoniu cultural poate și trebuie să fie valorificat în folosul tuturor. Proiectul OAMENII TIMPULUI este o inițiativă foarte bună și îi felicit pe organizatori pentru acest demers”, a afirmat Excelența Sa Eleonora Moldovan.

Importanța relațiilor dintre membrii triadei Iași – Chișinău – Cernăuți a fost principala temă a discursului Viceprimarului cu atribuții de primar al Municipiului Iași, dl. Mihai Chirica. „Campania OAMENII TIMPULUI este un mesaj pentru noi prin care dorim să reamintim că valorile trebuie prețuite în timpul vieții lor și transformate în modele. De Cernăuți ne leagă foarte multe lucruri și venim mereu aici cu mare plăcere, ca la niște adevărați frați. Consider că avem multe de învățat de la cernăuțeni în ceea ce privește păstrarea culturii tradiționale”, a precizat dl. Mihai Chirica.

Moderatorul evenimentului a fost scriitorul Vasile Tărâțeanu, Președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, membru al Uniunii Scriitorilor din România. La conferință au participat reprezentanți ai publicațiilor, agențiilor de știri și radiourilor de limbă română din Ucraina, președinți ai societăților de cultură care activează în Cernăuți, cadre didactice etc. „Mulțumim cernăuțenilor pentru primirea deosebită de care am avut parte. Totodată, mulțumim Primăriilor Municipiilor Cernăuți și Iași pentru oportunitatea de a prezenta proiectul OAMENII TIMPULUI în această adevărată capitală a multiculturalității. Ne dorim ca toată comunitatea locală din Cernăuți să propună oamenii valoroși ai regiunii, întrucât este o zonă plină de personalități de excepție. Îi invit pe toți cernăuțenii să se implice în Campania noastră pentru că avem nevoie de sprijinul lor”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei TIMPUL.

Au mai luat cuvântul Adriana Nazarciuc, Președintele Asociației Revistei TIMPUL, prof. univ. dr. Doru Tompea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, partener academic al Campaniei, și prof. univ. dr. Sorin Bocancea, Editor coordonator al Revistei TIMPUL.

Evenimentul a fost precedat de o conferință de presă organizată la Primăria Municipiului Cernăuți, amfitrion fiind primarul Oleksii Kaspruk. „În 2012, noi am încheiat un acord de cooperare Municipiului Iași. Astăzi, prin acest proiect întărim latura culturală a acelui acord. Este un proiect ambițios, de recunoaștere a celor mai valoroși oameni dintre noi”, a spus Primarul Municipiului Cernăuți.

ȘTIRI