Campania de asfaltare s-a mutat în Piața „Mihail Sadoveanu”. În august urmează intrarea din FălticeniLocal

Campania de asfaltare s-a mutat în Piața „Mihail Sadoveanu”. În august urmează intrarea din Fălticeni

       Accesări: 2492

Infrastructura municipală este reabilitată în etape. Ploile dese din această vară au dat administrației locale planurile peste cap, iar lucrările propuse spre executare au fost decalate până când vremea s-a îmbunătățit. După ce au plombat gropile de pe străzile unde urmează să fie introduse noua rețea de apă și canalizare, drumarii au continuat reabilitarea mai multor străzi din Fălticeni.

Campania de asfaltare s-a mutat de marți în Piața „Mihail Sadoveanu”.

Utilajele firmei Elbi toarnă un nou covor asfaltic, un strat de uzură, în zona sensului giratoriu.

Vara aceasta au fost reabilitate străzile Pleșești Gane, Nada Florilor, Aleea Trandafirilor, Sublocotenent Grigoraș și Forestierului.

Campania va continua pe străzile unde s-au încheiat lucrările la infrastructura subterană, din proiectul de apă și canalizare, după ce drumurile au fost predate de ACET către autoritățile locale.

Pe agenda reabilitărilor urmează Strada Oborului, de la intersecția cu 13 Decembrie până la Stația de Ambulanță. Aici va fi reconfigurată întreaga zonă, cu un spațiu pietonal, pe un tronson de drum, și o parcare pe partea opusă acestuia.

Lucrările se execută în cadrul contractului multianual, parafat între Primăria Municipiului Fălticeni și operatorul local Elbi.

Un alt sector destinat reabilitării, ce intră pe un alt proiect de finanțare, va fi cel dintre podul viaduct și până în zona primelor magazine de pe Bulevardul 2 Grăniceri (intersecția cu strada Filaturii).

Asfaltarea este prevăzută să înceapă în august, cel mai probabil după jumătatea lunii, când va fi încheiată reabilitarea suprastructurii podului de la intrarea în municipiu, dinspre Spătărești.

În ultimele săptămâni, operatorul local a finalizat lucrări de amenajare pentru parcări ecologice în cartierele Maior Ioan și Dimitrie Leonida.

ȘTIRI