Campania de asfaltare începe de săptămâna viitoare la Fălticeni: 22 de străzi sunt în programul de modernizare din acest anActualitate

Campania de asfaltare începe de săptămâna viitoare la Fălticeni: 22 de străzi sunt în programul de modernizare din acest an

       Accesări: 2069

Debutează programul de modernizare pe anul 2016 la infrastructura orașului. Săptămâna viitoare vor demara în municipiu lucrările de asfaltare ce vor fi executate de firma locală Elbi. Vremea s-a încălzit, iar autoritățile fălticenene spun că prestatorul este pregătit să înceapă activitatea în forță.

Campania din acest an include lucrări de execuție pe 22 de străzi, multe dintre acestea nu au mai fost asfaltate din anul 1990, iar altele nu au fost asfaltate niciodată.

Pregătirile în teren au început cu aproape două luni. Drumurile care urmează să fie asfaltate au fost compactate, nivelate și profilate. Acolo unde a fost nevoie, drumurile au fost completate cu pământ și balast.

Lista include străzile Pictor Aurel Băieşu, Răzeşilor, Plutonier Iacob, Antileşti, Halmului și Răsăritului. Acestea vor fi asfaltate integral de îndată ce lucrările din subteran vor fi încheiate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vor fi asfaltate integral anul acesta Strada Filaturii, Nufărului (tronsonul încă neasfaltat), aleile din cartierul 2 Grăniceri, de la intersecția strada Victoriei cu Broşteni, de la intersecția străzii Broşteni cu Filaturii.

Se va interveni și pe Sergent Sava, Zorilor, Caporal Manolache, 9 Mai, Caporal Movileanu și Vasile Ciurea. În zona Tâmpești sunt prinse în programul de asfaltare străzile Humorului şi Caporal Diaconiţa.

În cartierul Șoldănești se va acționa pe Forestierului, Topitoriei, Gheorghe Doja și Şoldăneştilor. În zona Dumbrava Minunată se va acționa pe Sublocotenent Grigoraş, Doctor Tatos și Răzeșilor.

La acestea se mai adaugă Păcii, Şcoala Domnească și Magazia Gării cu toate cele 3 artere.

”Odată cu încălzirea vremii începem asfaltarea străzilor. Ca și condiție principală este să avem la nivelul solului o temperatură minimă de 10 grade Celsius, temperatura care dă calitate lucrării și prin care constructorul își asumă garanția de bună execuție.”, spune primarul Cătălin Coman. ”Se fac ultimele pregătiri la stația de asfalt din Fălticeni înaintea pornirii activității. Am avut mai multe discuții cu reprezentanții firmei Elbi care au contract cu Primăria pentru reparații și lucrări de executare covoare asfaltice. Se fac probele la stație și o serie de verificări necesare, urmând ca de săptămâna viitoare să pornim în forță cu ceea ce ne-am propus cu asfaltările în municipiu.”

Șeful administrației locale solicită sprijinul populației pe străzile aglomerate, unde va fi necesară mutarea mașinilor pentru a permite utilajelor și muncitorilor să-și desfășoare activitatea.

Municipalitatea va impune restricții de parcaj și de circulație pe străzile aglomerate.

”Ne propunem să asfaltăm și străzi între blocuri unde sunt multe mașini parcate. Fac un apel la locuitori să aibă înțelegerea necesară că trebuie să găsească alte locuri de parcare, doar temporar, până când vom finaliza lucrarea.”, explică primarul Coman. ”Vrem să facem un lucru de calitate și într-un timp cât mai scurt. Pentru aceasta este nevoie ca și cetățenii să fie îngăduitori pe perioada cât se realizează asfaltările.”

Campania de asfaltare va începe cu Aleea 2 Grăniceri, de la intersecția cu strada Filaturii și până la intersecția cu strada Broșteni.

Strada Filaturii urmează să fie asfaltată integral. Unele străzi prinse în programul modernizării infrastructurii din această primăvară vor beneficia pentru prima dată de covor asfaltic, în prezent ele fiind acoperite cu balastru. Este cazul străzilor Vasile Ciurea și Sublocotent Grigoraș.

Potrivit primarului Coman, planul de bătaie prevede reabilitarea drumurilor pe care s-au intervenit pentru introducerea noii rețele de apă și canalizare. Municipalitatea și-a propus să asfalteze anul acesta cel puțin 15 kilometri de drumuri publice.

Graficul lucrărilor de execuție depinde și de predarea străzilor de către ACET Suceava după introducerea conductelor în subteran.

Străzile nominalizate, prinse în programul asfaltărilor, sunt finalizate la partea de rețele astfel încât nu vor fi impedimente pentru modernizarea carosabilului.

ȘTIRI