Campania de asfaltare din Fălticeni este în graficActualitate

Campania de asfaltare din Fălticeni este în grafic

Totul este bine când începe și se desfășoară bine. Campania asfaltărilor din acest an a demarat mai devreme anul acesta, pentru ca obiectivele propuse de autoritățile locale să fie încheiate încheiate la timp. Vremea caldă din timpul zilei permite desfășurarea activităților la partea de infrastructură pietonală și stradală.

Operatorul local ELBI, câștigătorul contractului multianual în valoare de 15 milioane de lei, susține că totul decurge conform planului stabilit de comun acord cu autoritățile locale.

Începute în urmă cu aproape o lună de zile, campaniile de asfaltare sunt în grafic. Lucrările au debutat cu strada Matei Millo și au continuat pe strada Dimitrie Leonida, sectorul de drum din zona fabricii de confecții Lovers.

Șantierul s-a mutat pe 9 mai la blocul ANL unde muncitorii au amenajat parcarea și au turnat asfalt. Peste 20 de locuri de parcare au fost create pentru chiriașii de aici care până acum își lăsau mașinile în stradă. Alte două parcări au fost asfaltate până acum, cea de pe strada Ana Ipătescu, cu drumul aferent, în zona blocurilor nr.40, iar mai apoi pe Bulevardul Revoluției, în zona blocurilor nr.7, în spațiul din spatele fostei Casa Cărții.

Operatorul local s-a ocupat ieri de strada 13 Decembrie, sectorul de drum până la intersecția cu strada Unii, de la Blocul Turn la Autogara Severin.

Urmează să fie asfaltate strada Libertății, unde se află Biserica Catolică, iar zona pietonală va fi reabilitată complet.

După Paști vor începe lucrările de modernizare pe strada Serpentina Bunești până la limita cu drumul județean DJ 209 A care duce spre Pocoleni și Horodniceni.

Astăzi și mâine, lucrătorii ELBI vor face plombări pe mai multe străzi, inclusiv pe Bulevardul 2 Grăniceri (zona Lidl) și la sensul giratoriu.

În cadrul campaniei din acest an vor mai fi asfaltate străzile din municipiul Fălticeni. Potrivit primarului Cătălin Coman în următoarea perioadă vor fi asfaltate cu fonduri de la bugetul local străzile Caporal Diaconița și Humorului (cartier Tâmpești), Magazia Gării (al treilea tronson de drum), Șoldăneștilor, Antilești, Soldat Zamfir (cartier Șoldănești), Vasile Ciurea, Sublocotenent Grigoraș, Răzeșilor, Doctor Tatos (Cartier Dumbrava Minunată), Pictor Aurel Băeșu (parțial) (Cartier Oprișeni), Aleea Teilor (parțial) de la Sala de Sport spre Biserica Sfântul Andrei până la Strada Sucevei.

Șeful administrației locale precizează că prioritatea și ordinea în care vor fi asfaltate străzile va fi ordinea în care operatorul ACET Suceava va preda străzile după executarea lucrărilor de apă și canal.

Pe măsură ce lucrările vor avansa, în planul de modernizare pentru infrastructura locală vor intra și alte drumuri publice incluse în programul de extindere și reabilitare a rețelei de apă și canalizare.

Estimările pentru acest an indică asfaltarea de drumuri în lungime de peste 13 kilometri din bugetul municipalității.

În plan mai sunt alți 14 kilometri pentru modernizare prin două proiecte PNDL.

Facebook Comments

ȘTIRI