Campania „Alo! Caut o victima…” i-a responsabilizat pe suceveniRural

Campania „Alo! Caut o victima…” i-a responsabilizat pe suceveni

       Accesări: 57

„După aproape două luni de la debutul campaniei de prevenire a faptelor de înşelăciune derulată sub sloganul ,,Alo! Caut o victimă…”, urmare a recomandărilor făcute de poliţişti şi a mediatizării intense cu sprijinul mass-media, tot mai mulţi suceveni au devenit mai responsabili, evitând să devină victime ale unor astfel de infracţiuni săvârşite prin diverse moduri de operare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Suceava.

 

Luni, un tânăr de 16 ani din municipiul Suceava a avut prezenţa de spirit să nu se lase păcălit de o persoană necunoscută care l-a anunţat telefonic că mama lui a fost implicată într-un accident rutier. Necunoscutul care s-a erecomandat a fi poliţist i-a cerut minorului să să adune toate bijuteriile, banii, tot ce este de valoare în casă şi să se deplaseze în parcarea unui hypermarket. În timpul convorbirii băiatul şi-a dat seama că la mijloc este o înşelăciune şi a anunţat ceea ce i s-a întâmplat la numărul de urgenţă 112.

Reamintim că în urmă cu o săptămână o fălticeneancă în vârstă de 62 de ani a fost înşelată prin aceeaşi metodă, paguba fiind de 26.000 de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“În ultima perioadaă infractorii au eşuat în mai multe  tentative de a înşela cetăţenii prin metoda accidentului tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor. Mediatizarea aproape zilnică a cazurilor dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile au dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor”, precizează comunicatul IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi  prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

Trebuie ştiut faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii.

În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

 

 

ȘTIRI