Căminul Cultural Rădășeni își redeschide porțile după finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare integralăRural

Căminul Cultural Rădășeni își redeschide porțile după finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare integrală

       Accesări: 458

Unul dintre obiectivele comunei Rădășeni este adus la standarde actuale. Cu ajutorul unui proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării s-a realizat reabilitarea Căminului Cultural, obiectiv care acum ”îmbracă” haine noi. Lucrările de modernizare, realizate de firma suceveană Dokido, au demarat anul trecut și s-au încheiat la sfârșitul lunii octombrie, înainte de termenul prevăzut.

Prin intermediul proiectului au fost înlocuite acoperișul, tâmplăria, instalațiile termice și electrice, obiectele sanitare.

Exteriorul a fost amenajat și împrejmuit cu un gard nou. Din finanțarea alocată, au fost prevăzute sume pentru dotări noi ale Căminului Cultural, printre care sistemul de iluminat de la interior și centrala pe lemne.

Înaintea reintroducerii obiectivului în circuitul evenimentelor locale, autoritățile locale au dorit ca așezământul cultural proaspăt modernizat să primească binecuvântarea clericilor locului.

La evenimentul de duminică, 6 noiembrie 2016, au participat primarul Neculai Perju, viceprimarul Maricica Păun, membri ai Consiliului Local Rădășeni, angajați ai administrației locale alături de câțiva zeci de consăteni.

”În urmă cu trei ani am început demersurile pentru un proiect de reabilitare totală a acestui obiectiv. Doi ani au durat demersurile și proiectarea, după care finanțarea de către Ministerul Dezvoltării pentru Căminul Cultural.”, a declarat edilul Neculai Perju. ”Construcția a început anul trecut, chiar în această perioadă. Ne bucurăm că Dumnezeu ne-a rânduit și am avut un constructor cu care ne-am înțeles, am putut discuta și a ieșit o lucrare frumoasă.”

Primarul de Rădășeni a explicat celor prezenți faptul că obiectivul necesita reabilitare urgentă, iar demersurile până la semnarea contractului de finanțare au durat doi ani.

Căminul Cultural este modernizat în totalitate printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,2 milioane de lei, valoare inițială, înainte de licitație fiind estimate la 1,7 milioane de lei.

Recepția lucrării s-a făcut pe 27 octombrie în prezența constructorului și reprezentanților autorității locale.

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de șase preoți din satele Rădășeni și Lămășeni. După ceremonialul religios, cei prezenți au vizitat sala de spectacole redeschisă la un an după începerea lucrărilor de modernizare.

Primarul Neculai Perju le-a declarat consătenilor că la nivelul comunei urmează să fie derulate proiecte în valoare de 6 milioane de euro.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI