Căminul Cultural din Rădășeni intră în reparații capitale: Lucrările de modernizare vor fi încheiate în luna decembrieRural

Căminul Cultural din Rădășeni intră în reparații capitale: Lucrările de modernizare vor fi încheiate în luna decembrie

       Accesări: 1258

Una din cele mai vechi clădiri din localitate se înnoiește. Cămin Cultural din Rădășeni este reabilitat în totalitate, proiectul fiind demarat în urmă cu patru luni și finanțat de CNI (Compania Națională de Investiții). Veche de peste 90 ani, clădirea beneficiază acum de reparații capitale care vizează inclusiv structura, scena și acoperișul.

Fondurile alocate proiectului se ridică la 130.000 lei.

Primarul Neculai Perju susține că investiția era necesară ținând cont de vechimea clădirii, dar mai ales de faptul că obiectivul avea nevoie de reparații urgente.

Constructorul are 12 luni la dispoziție ca să realizeze investiția.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Se intervine de la temelie și până la acoperiș. Vorbim de lucrări de reparații capitale de care clădirea avea mare nevoie.”, explică primarul Perju. ”Cu excepția pereților, totul va fi nou în Căminul Cultural. Clădirea va fi una modernă și va avea 200 de locuri.”

Clădirea va fi modernizată în totalitate. Pereții vor fi ranforsați, pe anumite zone vor fi turnate centuri, iar acoperișul va fi reconstruit. Instalațiile electrice, grupurile sanitare și sistemul de canalizare va fi complet nou, iar la exterior va fi aplicat material termoizolant.

Căminul Cultural va dispune de încălzire centrală, un sistem de iluminat modern, cât și noi sisteme audio – video.

Edilul comunei mai spune că autoritățile lor vor aloca fonduri pentru reamenajarea spațiul verde din jurul clădirii, va construi un gard nou și va reface calea de acces. Costurile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice au fost suportate tot de către Primăria Rădășeni.

Lucrările vor fi încheiate la 1 decembrie 2016, constructorul obiectivului fiind un operator economic din județul Suceava.

ȘTIRI