Căminul Cultural din satul Rădășeni s-a înnoit în totalitate printr-un proiect de investiții cifrat la 1,7 milioane de leiRural

Căminul Cultural din satul Rădășeni s-a înnoit în totalitate printr-un proiect de investiții cifrat la 1,7 milioane de lei

       Accesări: 1413

Obiectivele se înnoiesc pas cu pas în comuna Rădășeni. Autoritățile locale au încheiat recent modernizarea Căminului Cutural, locul unde activitățile artistice se vor putea desfășura de acum în cele mai bune condiții. Recepția lucrării s-a făcut joia trecută în prezența constructorului și reprezentanților autorității locale.

Proiectul, cu o valoare inițială de 1,7 milioane de lei, a fost finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Firma suceveană Dokido s-a ocupat cu lucrările de construcție, încheiate cu o lună înainte de termenul fixat în contract, respectiv 31 noiembrie 2016.

”Am încheiat, după aproape un an de muncă, lucrările la Căminul Cultural din Rădășeni. Obiectivul este adus la standardele actuale, complet renovat și modernizat. Îmi exprim bucuria că s-a reușit finalizarea înainte de termen.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. ”Vreau să mulțumesc constructorului pentru seriozitate și calitatea lucrărilor executate, dar și echipei care a contribuit la realizarea proiectului de reabilitare și modernizare. Țin să subliniez că urmează să demarăm alte proiecte importante de care comunitatea rădășeneană are nevoie.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul a prevăzut modernizarea capitală a clădirii, atât la exterior cât și la interior.

Acoperișul a fost înlocuit cu unul complet nou, pe pereți s-a aplicat polistiren pentru eficiența energetică și consum redus de resurse pe timp de iarnă. Tâmplăria și geamurile au fost înlocuite cu unele noi.

Rețeaua electrică și termică este complet nouă, iar în sala de spectacole au fost montate elemente de iluminat de ultimă generație. Scena și pardoseala sălii de spectacole este reabilitată în totalitate.

Acum agentul termic din clădire este asigurat de o centrală pe lemne. Aspectul modern și aerul proaspăt este completat de schimbările aduse exterior, unde s-a construit un gard nou și alee pietonală din pavele.

Căminul Cultural are o capacitate de 200 de locuri și beneficiază de un aspect plăcut la interior.

Duminica aceasta, de la ora 13, este programată sfințirea obiectivului. Slujba va fi oficiată de un sobor de preoți din comuna Rădășeni.

ȘTIRI