Căminele Culturale din Cornu Luncii și Sasca Mică vor primi dotări noi în valoare de 1,35 milioane de leiRural

Căminele Culturale din Cornu Luncii și Sasca Mică vor primi dotări noi în valoare de 1,35 milioane de lei

       Accesări: 479

Investiții în mediul rural pentru desfășurarea actului cultural și artistic în condiții cât mai bune. Două obiective din comuna Cornu Luncii au intrat într-un program de finanțare prin care vor primi dotări de ultimă generație. Demersurile inițiate anul acesta de primarul Gheorghe Fron s-au concretizat printr-un nou proiect cu fonduri nerambursabile.

Căminele Culturale din satele Cornu Luncii și Sasca Mică sunt beneficiarele programului ce va permite utilarea acestora cu aparatură nouă și mijloace materiale pentru utilizare.

Valoarea investiției se ridică la 1,35 milioane de lei. Contractul de finanțare a fost semnat marți, 18 septembrie, la București, de către primarul Gheorghe Fron.

Durata de execuție este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare, iar perioada de implementare este de 33 de luni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Căminul Cultural Cornu Luncii va fi dotat cu aparatură foto-video modernă, sistem audio performant, laptop, imprimantă și computer personal. La acestea se adaugă mobilier, mochetă și cortină pentru scenă.

Pentru același obiectiv sunt prevăzute 60 de costume populare pentru băieți și fete, dulapuri pentru costumație și o vitrină de prezentare.

Căminul Cultural din Sasca Mică va primi un sistem audio-video, aparatură IT și foto-video. Partea de aparatură va fi completată de un sistem de sonorizare modern, un afișier digital și un ecran video de prezentare.

Dotările mai includ diverse piese de mobilier, scaune, mese și dulapuri.

Fondurile din proiectul de investiții sunt nerambursabile în proporție de 100% și provin de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Contractul se derulează prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ȘTIRI