Călătorie lingvistică în Europa la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din FălticeniEducație

Călătorie lingvistică în Europa la Colegiul Tehnic Mihai Băcescu din Fălticeni

       Accesări: 836

O interesantă „Călătorie lingvistică în Europa” a fost organizată în perioada 25 septembrie – 3 octombrie 2017, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu, din Fălticeni, pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor, ne-a informat profesoara MattyllenaBoicu.

 

Călători au fost elevi din clasele V-XII, iar ghizi le-au fost profesorii de limba engleză (prof. Elena Ghenghea, prof. Raluca Horvat, prof. Simona Truşcan, prof. Raluca Suciu şi prof Oana Iacob), limba franceză (prof. Geanina Moroşanşi prof. Daniela Grigore), de limba rusă Valentina Nazarov, precum şi profesor documentarist MattyllenaBoicu.

Nu, nu a fost vorba, în niciun caz de o călătorie în adevăratul înţeles al cuvântului, ci de una imaginară, care i-a solicitat destul de mult pe participanţi.

Elevii au descoperit o nouă sursă de informare (site-ul ZEL), au primit informaţiidespre limbile vorbite pe mapamond, au vizionat filme documentare, au participat la un concurs despre limbile europene. Proverbe şi zicători din lumea întreagă au marcat momentele clubului de lectură.

Atelierele de lucru „Hoinari prin Europa”au oferit ocazia participanţilor să răsfoiască atent ghidurile turistice din fondul documentar al centrului de documentare şi informare, să abordeze transdisciplinarconţinuturile, să descopere diversităţi culturale, destinaţiişi obiective turistice, valori europene!

Acţiunile derulate pe parcursul celor 8 zile au provocat elevii să-şi dezvolte competenţa de a lucra în echipă, de a învăţa cum să înveţişi nu în ultimul rând, cea de a comunica într-o limbă străină.

ȘTIRI