Profesorii din Fălticeni au marcat Ziua ÎnvățătoruluiEducație

Profesorii din Fălticeni au marcat Ziua Învățătorului

Luna lui cireșar continuă cu altă sărbătoare. După ce pe 1 Iunie copiii au fost în centru atenției, acum a venit rândul celor aflați la catedră. Astăzi, în țară, astăzi, este celebrată Ziua Învăţătorului.

Ziua dedicată tuturor cadrelor didactice este marcată în fiecare an pe 5 iunie. Pentru că este o zi obișnuită, educatorii și profesorii au sărbătorit prin muncă.

Reprezentanții Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) au transmis că Ziua Învăţătorului va fi sărbătorită prin activităţi extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ, şi nu vor avea loc cursuri normale.

În realitate lucrurile stau exact invers. Cel puțin la Fălticeni, în școli și colegii, s-au desfășurat orele conform orarului stabilit.

Cu toate acestea, la unele instituții, precum Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, au avut loc și activități specifice care au marcat Ziua Învățătorului.

Acțiuni similare au avut loc și în unele structuri ale GPP „Pinocchio” unde copii de grădiniță au urmărit un film educativ-didactic. Educatorii au discutat despre educație, rolul învățătorilor și responsabilitatea copiilor față de dascăli. De ziua lor, cadrele didactice i-au îndulcit pe cei mici cu torturi.

Chiar dacă programul a fost mai relaxat, la structuriile GPN din Fălticeni educatorii le-au amintit celor mici despre ziua de astăzi. Data de 5 iunie reprezintă şi ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr, cel pe care mulți îl consideră fondatorul învăţământului românesc.

Profesorii vor sărbători din nou pe 5 octombrie, atunci când la nivel internațional este marcată Ziua Educaţiei.

În municipiul Fălticeni profesează 480 de cadre didactice la cele 11 instituții de învățământ. 270 dintre aceștia predau la colegii, 140 la școlile gimnaziale și 70 la grădinițe.

Facebook Comments

ȘTIRI