Cadouri oferite de Protoieria Fălticeni la început de an școlar: Ghiozdane pline cu rechizite școlare pentru 10 elevi nevoiașiLocal

Cadouri oferite de Protoieria Fălticeni la început de an școlar: Ghiozdane pline cu rechizite școlare pentru 10 elevi nevoiași

       Accesări: 939

Daruri pentru cei care merg la studiu. Zece elevi nevoiași au primit un cadou nesperat la debutul anul școlar, în urma unei campanii filantropice demarată de Protoieria Fălticeni. Acțiunea s-a desfășurat pe 12 septembrie, după festivitatea de deschidere de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”.

Între cele două instituții există de ceva timp un parteneriat prin care se dorește susținerea actului educațional.

Campania social-filantropică i-a vizat pe 10 elevi ai școlii care provin din familii cu posibilități materiale limitate aceștia primind ghiozdane pline cu rechizite școlare.

Protoiereul Adrian Dulgheriu spune că acțiunea are menirea a-i încuraja pe cei mici să înceapă anul școlar cu optimism dar și cu cele necesare pentru studiu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Această acțiune a avut în vedere faptul că începutul anului școlar este foarte important atât pentru cei mici, cât și pentru părinții acestora. Ajutorul pentru elevii cu mai puține posibilități financiare, îi poate încuraja să studieze mai bine și să privească școala cu optimism.”, ne-a declarat protoiereul Adrian Dulgheriu. ”Astfel de acțiuni au, de fapt, darul de a încuraja acest gen de ajutorare dedicate școlarilor având în vedere că un număr mare de copii părăsesc școala de timpuriu, cauza fiind în cele mai multe cazuri dificultățile financiare cu care se confruntă multe familii. Scopul aceste acțiuni este de prevenire a abandonului școlar dar și de a apropia copiii de Sfânta Biserică potrivit cuvântului Mântuitorului „Lăsați copiii să vină la Mine”.

La finalul festivității pentru începutul noului an școlar, preotul Rotaru Georgian și Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu au înmânat rechizitele elevilor, apoi au adresat copiilor, părinților și directorului Costică Parfenie părinteasca binecuvântare, rugând pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască sănătate, reușite pe plan intelectual, personal, social și spiritual pentru binele țării și a Bisericii.

Ajutoarele pentru cei 10 copii nevoiași de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” au constat în caiete, penare complet echipate și toate cele necesare elevilor care doresc să studieze.

Fondurile pentru campania filantropică au fost donate de Protoieria Fălticeni și parohiile Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni (Preot Adrian Brădățanu), Biserica ”Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni (Preot Gheorghe Lungu) și Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Mălini (Preot Bogdan Brădățanu).

La această inițiativă, prin care au fost strânse fondurile necesare campanie, s-a alăturat și Ocolul Silvic „Silva Bucovina” .

ȘTIRI