Accesări: 64

spital_municipal_falticeni

Bani pentru noul spital. Cu numai o săptămână înaintea anului nou, Guvernul a aprobat în ședința de astăzi acordarea unor noi fonduri către trei localități din județul Suceava. Municipiile Fălticeni și Rădăuți, respectiv comuna Dumbrăveni, sunt cele care primesc tranșe de bani importante pe final de an.

Prin Hotărârea de Guvern 1139/2014 s-a alocat, din fondul de rezervă bugetară, suma de 8,48 milioane de lei.

Municipiul Fălticeni a primit cea mai mare sumă. Aceasta se ridică la 5 milioane de lei, banii fiind destinați exclusiv pentru continuarea lucrărilor de construcție la noul spital. Vestea bună este că banii care nu vor fi cheltuiți până la sfârșitul anului curent, vor putea fi utilizați în anul 2015, cu aceeași destinație pentru care au fost alocați.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Municipiul Rădăuți a primit 1 milion de lei, iar comuna Dumbrăveni 2.48 milioane de lei.

Este o veste importantă pentru Fălticeni. Un cadou de Moș Crăciun pentru orașul nostru. Mă bucur că acest lucru se întâmplă, pentru că fălticenenii au mare nevoie de acest nou spital. Avem de finalizat o investiție importantă.  Nu facem, din nou, politică, dar nu pot să nu o spun: premierul Victor Ponta se ține din nou de cuvânt. Cred din tot sufletul că anul 2015 începe foarte bine de la sfârșitul lui 2014. Cu acești 5 milioane de lei suntem sus!”, a afirmat primarul Coman pentru Cronica de Fălticeni.

Edilul șef mai spune că suma de bani va fi folosită pentru amenajarea secției Radiologie și pentru alte lucrări interioare, spre exemplu, finalizarea instalațiile termice, electrice și gletuirea pereților. De asemenea, banii vor fi folosiți pentru completarea amenajărilor interioare cu gresie, faianță, respectiv amplasarea de tavane.

Duminică am fost convocat să mă prezint cu toate documentele necesare. Proiectanții, inginerii și toate părțile implicate în proiect au muncit ore în șir pentru a finaliza documentația necesară. Iată că eforturile noastre sunt răsplătite, pentru că s-a lucrat temeinic”, a declarat primarul Cătălin Coman pentru Cronica de Fălticeni. ”Mă bucur mult că Fălticeniul primește încă 5 milioane de lei pentru noul spital. Luni am discutat cu premierul Ponta și mi-a spus că, indiferent de ceea ce s-a întâmplat la alegeri, Spitalul Municipal Fălticeni reprezintă o prioritate. Mulțumesc și parlamentarilor de Fălticeni pentru că mi-au fost alături, în primul rând deputatului Ioan Stan cu care am bătut holurile Parlamentului pentru a rezolva, la timp, tot ceea ce înseamnă partea de documente specifice unei Hotărâri de Guvern. Foarte important este faptul că nu mai există acea presiune pe constructor să cheltuie toți banii. Acum, prin Hotărârea de Guvern, tot ceea ce nu se cheltuie anul acesta se reportează, cu aceeași destinație, pe anul următor, anul 2015.

Cei 5 milioane de lei vor ajuta ca noul Spital Municipiul Fălticeni să ajungă la un grad de finalizare al lucrărilor de peste 90%.

Șeful administrației locale mai spune că odată cu această ultimă alocare de fonduri, pentru construcția noul spital, s-au primit în mandatul său 33 de milioane de lei.

Potrivit estimărilor făcute de municipalitate, cel mai târziu în luna martie se va ști cu exactitate suma necesară pentru încheierea construcției unității medicale. Termenul final rămâne același: toamna anului 2015.

Rudy H.

ȘTIRI