C.N. Nicu Gane se înscrie la Concursul naţional pentru liceeni EUROSCOLAEducație

C.N. Nicu Gane se înscrie la Concursul naţional pentru liceeni EUROSCOLA

       Accesări: 64

Colegiul Naţional „Nicu Gane” a desemnat un grup de 24 de elevi care vor realiza până la sfârşitul acestei săptămâni (10 octombrie) un proiect cu titlul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”, cu care şcoala va participa la a VII-a ediţie a Concursului naţional pentru liceeni EUROSCOLA.

Concursul a fost lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Participarea la acest concurs le va oferi oportunitatea elevilor să obţină mai multe informaţii despre integrarea europeană, despre promovarea participării tinerilor la construcţia Uniunii Europene si participarea cetăţenilor români la vot într-un număr cât mai mare, aspecte care reprezintă o modalitate de a avea un cuvânt de spus asupra deciziilor la nivel european.

Elevii şi profesorii implicaţi îşi propun să promoveze valorile şi instituţiile europene prin informarea tinerilor despre procesul de integrare europeană, elevii simulând rolul de membri ai Parlamentului European.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

A fost realizat un blog pentru a disemina activităţile proiectului în şcoală şi în comunitate, pentru ca activităţile lor să aibă un impact durabil şi efect de multiplicare la nivelul şcolilor fălticenene şi nu numai.

Ei vor face cunoscute toate etapele derularii proiectului, prin organizarea unor activitati de informare si constientizare, ne-a informat profesorul Ioan Caulea.

Parlamentul European a creat programul EUROSCOLA pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene.

Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a învăța despre modul de viață, despre viziunile și așteptările tinerilor din alte state membre ale Uniunii.

Evenimentul Zilele Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment se adună aproximativ 600 de elevi din toată Uniunea Europeană.

ȘTIRI