Bușteni de brad confiscați la Râșca pentru nereguli în avizul de transportRural

Bușteni de brad confiscați la Râșca pentru nereguli în avizul de transport

       Accesări: 1452

O societatea comercială din Bogdănești, care a emis documentele pentru un transport de bușteni, s-a ales cu o amendă usturătoare în urma unui control în trafic al polițiștilor.

În dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe Drumul Județean 155A din comuna Râșca, o autoutilitară cu remorcă condusă de un bărbat din comuna Boroaia.

Acesta transporta bușteni de brad, pentru un gater.

Pentru că existau neconcordanțe cu privire la volumul de material lemnos transportat și cel din avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma inventarierii  s-a stabilit faptul că era transportată în plus cantitatea de 0,56 metri cubi bușteni.

Societatea comercială din comuna Bogdănești emitentă a documentelor a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei  pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 197 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Pentru lipsa inspecției tehnice periodice (I.T.P.), polițiștii au dispus reținerea certificatelor de înmatriculare ale autoutilitarei și ale remorcii oprite în trafic.

Foto – arhivă (imagine cu caracter ilustrativ)

ȘTIRI