AJOFM Fălticeni va organiza pe data de 20 octombrie bursa locurilor de muncă pentru absolvențiActualitate

AJOFM Fălticeni va organiza pe data de 20 octombrie bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

       Accesări: 934

Toamna se numără ofertele pentru locurile de muncă. Absolvenții care nu și-au găsit de lucru până acum, dar și cei care sunt în căutarea unui post au posibilitatea să-l găsească la Bursa locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc luna aceasta, pe 20 octombrie, în mai multe municipii din județul Suceava.

Bursa se va desfășura simultan în localitățile Fălticeni, Rădăuți, Cîmpulung Moldovenesc și Suceava.

Alături de ofertele de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

La Fălticeni, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc la sediul agenției de pe strada Matei Millo.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

AJOFM Suceava, organizatorul evenimentului, susține că bursa este deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor.

Până la această oră peste 230 de angajatori din județ au fost informați privind organizarea acestui eveniment a început deja, un număr de 235 de angajatori suceveni, la care se adaugă și cei cu sediul în localitățile arondate punctelor de lucru ale agenției, au fost invitați să participe la acest cadru de mediere.

Agenții economici din Fălticeni interesați, trebuie să știe că formularele de înregistrare a ofertelor de locuri vacante pentru bursă pot fi trimise până pe data de 19 octombrie, la ora 16.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durata nedeterminată, cu program normal de lucru, absolvenți ai unor instituții de invatamant, beneficiaza de o serie de subventii: primesc lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, suma de 900 de lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni, în timp ce pentru încadrarea absolvenților din rândul persoanelor cu handicap, primesc lunar, pentru fiecare absolvent, aceeași sumă pentru 18 luni.

De asemenea, angajatorii care mențin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenții încadrați, peste termenul de 18 luni primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de muncă sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane.

ȘTIRI