Bunătățile toamnei au ajuns la Târgul Mărului. Produse tradiționale și fructe pe alese la FălticeniLocal

Bunătățile toamnei au ajuns la Târgul Mărului. Produse tradiționale și fructe pe alese la Fălticeni

       Accesări: 5315

Roade dulci și sănătoase au fost aduse la evenimentul de tradiție al toamnei. Târgul Mărului reunește anual la Fălticeni pomicultorii locali care etalează cele mai frumoase și mai bune produse, proaspăt culese din livezi. Ediția 2019 se desfășoară în acest sfârșit de săptămână, pe 19 și 20 octombrie.

Fructe pe alese, din soiuri variate, sunt expuse la vânzare în centrul municipiului.

Standuri cu tot soiul de bunătăți, realizate în gospodării sau de producătorii locali și zonali, care fac parte din Asociația „Produs în Bucovina”, pot fi regăsite de o parte și de alta a Bulevardului Revoluției.

Spre diferență de alți ani, Târgul Mărului are parte de vreme caldă și frumoasă. Este un motiv în plus pentru ca localnicii și nu numai ei să viziteze cel mai aromat târg al toamnei.

Capitala mărului și produselor cu gust bun

Livezile din zona Fălticeni au roade bogate.

Pomicultorii sunt mulțumiți de recoltă, iar o parte din ea au adus-o la Târgul Mărului. Câteva zeci de tone de mere sunt pregătite pentru cumpărători. Ca și fructele, prețurile sunt bune, pentru că producătorii vor să vândă cât mai mult.

Abundența de fructe și prezența celor mai importanți pomicultori face ce orașul Fălticeni să devină, pentru două zile, capitala mărului.

Alături de aceștia se află doi producători locali de sucuri de mere, Olea și Aroma, cu standuri proprii, unde puteți degusta diverse sortimente.

La Târgul Mărului mai sunt prezenți apicultori, legumicultori, meșteri populari și furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură.

Merele se vând la prețurile de acum 2-3 ani

40 de pomicultori îi întâmpină pe vizitatori cu mere calitatea întâi și cu prețuri bune.

Merele se vând la tarifele practicate și acum 2-3 ani. În funcție de soi, kilogramul de mere se vinde cu 2, 2,5 sau 3 lei. Cele mai căutate sunt soiurile Golden, Ionatan, Florina și Idared.

Printre cei care expun sunt pomicultorii din Fălticeni, Rădășeni, Lămășeni, Horodniceni și Bunești.

Merele aparțin unor producători precum Darifruct, Cooperativa Agricolă „Livezile”, Asociația Pomicultorilor Fălticeni sau provin din livezile unor tineri întreprinzători.

Oferta de anul acesta este la fel bogată ca și în anii precedenți. La Târgul Mărului sunt expuse peste 20 de soiuri de măr.

Doritorii pot achiziționa de la târgul fructelor și material săditor.

Standuri cu bunătăți

Chiar dacă mărul este vedeta târgului de la Fălticeni, vizitatorii au făcut coadă la bunătăți.

Standurile sunt bogate și ornate cu grijă, unele în stil țărănesc sau rustic, altele mai simplu.

Expozanții îi îmbie pe cumpărători cu produse și preparate din carne, brânzeturi, produse de panificație și dulciuri proaspete.

Producători locali, renumiți pe plan județean și regional, au adus tot ce au mai bun în ofertă.

Preparatele din carne marca Rogelya și Raitar, brânzeturile Laktotrio, produsele de panificație și patiserie „Pâine la Larisa”, întregesc oferta la sărbătoarea roadelor toamnei și a bunătăților cu gust autentic.

Târgul Mărului nu duce lipsă de nimic

Vizitatorii mai pot cumpăra de la târgul de toamnă miere de albine, vin și bere de casă.

Comercianții din patria mărului, comuna Rădășeni, etalează „Pălinca de Lămășeni”, un produs din mere, 100% natural, despre care spun că acționează ca un medicament.

La un alt stand pot fi cumpărate bunătăți ca la mama acasă. Marfa provine dintr-o gospodărie aflată în Câmpulung Moldovenesc. Fiecare produs are gust autentic, iar produsele sunt naturale, după cum spune cea care le-a și preparat. Aici găsiți zacuscă, must, murături, dar și alte bunătăți din grădina casei.

Pe faleză veți regăsi și produse cosmetice 100% naturale. Sunt realizate de o fălticeneancă preocupată de sănătate și frumos. Maria Benea vinde șampoane, uleiuri de corp, pastă de dinți, creme și săpunuri toate produse de ea.

Tot pe aleea pietonală sunt prezenți și câțiva meșteri populari cu tot felul de articole artizanale.

La toate acestea se adaugă voia bună. Târgul Mărului este asortat cu un program folcloric ce se desfășoară pe scena amenajată lângă Ceasul Global.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI