Bugetul municipiului Fălticeni pe anul 2016 este aprobat și însumează 71,82 milioane leiLocal

Bugetul municipiului Fălticeni pe anul 2016 este aprobat și însumează 71,82 milioane lei

       Accesări: 104

S-a aprobat bugetul Fălticeniului. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Coman a trecut cu votul consilierilor PSD, în condițiile în care aleșii PNL s-au abținut deși, punctual, unii dintre ei au fost de acord cu o parte din alocările de fonduri. Dezbaterea s-a desfășurat astăzi, 29 ianuarie, în cadrul finalul ședinței ordinare, prima pe anul 2016.

Dacă edilul Coman și consilierii puterii au afirmat că bugetul este întocmit pentru a acoperi toate nevoile municipiului și investițiile propuse, liberalii au vorbit de o supradimensionare a veniturilor și neacoperirea secțiunii de funcționare.

Bugetul local pe anul în curs este de 71.822.474 lei. Pentru cheltuielile de personal sunt prevăzute 41.371.735 lei, adică mai bine de 55% din buget este destinat învățământului, sănătății, muzeelor și adminstrației locale, pentru plata salariilor și utilităților.

Un sfert din buget este direcționat anul acesta pe capitolul dezvoltare. Sunt 60 de obiective de investiții care urmează să se deruleze la nivelul municipalității în anul 2016. Aproape 10% din bugetul local este prevăzut la capitolul infrastructură.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din cele 71,82 milioane de lei, se vor atribui 450.000 lei către 9 lăcașuri ortodoxe și parohia catolică din municipiu, care au depus cereri pentru alocări de fonduri.

Cronica de Fălticeni va prezenta în zilele următoare mai multe detalii privind alocările de fonduri, pe capitolele prevăzute, din bugetul local pe anul 2016.

ȘTIRI