Bucuriile colindelor împărtășite de elevii din Bunești bătrânilor aflați în grija Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din SuceavaReligie

Bucuriile colindelor împărtășite de elevii din Bunești bătrânilor aflați în grija Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

       Accesări: 454

Corul ,,Flori de Măr” al Școlii Gimnaziale ,,Artur Gorovei” din Bunești a purces să colinde cei aproximativ 30 de bătrâni aflați în grija specială a Părintelui Arhimandrit Vartolomeu Chira de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Proiectul ,,Darurile și Colindele tinerilor bucură bătrânii” a inclus pregătirea de pachete, în casele elevilor de la Bunești, și dăruirea acestora în sunet de colinde, bătrânilor singuri, ne-a informat preotul profesor doctor Florin Grigorescu.

Fiecare cameră a devenit neîncăpătoare pentru cei 20 de elevi care s-au așezat între paturile bătrânelor și a bătrânilor intonând varii colinde tradiționale.

“Copiii au  adus mai mult decât raze de speranță, au dăruit un minunat buchet de zâmbete, bucurii și sfinte urări celor aflați departe de familiile lor firești, dar aproape de brațele lui Hristos – Care prin mâinile întinse ale slujitorilor Bisericii, își alină bătrânețile și se primenesc permanent prin Sfânta Spovedanie, Sfânta Împărtășanie, Sfinte Rugăciuni și osteneala celor care trudesc la azil.                       

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Emoțiile, apăsarea singurătății, a durerilor bătrâneții care-și puneau în mod vădit amprenta în atmosfera căminului de bătrâni  i-au impresionat atât de tare pe copii încât la un moment dat cu greu mai puteau colinda printre lacrimi.

Cel mai frumos omagiu primit pentru colinde a fost când câțiva bătrâni s-au ridicat cu bucurie în picioare, cu mâinile împreunate de rugăciune asimilând colindele ca pelucrări sfinte.

Am simțit cu toții că Cerul se pogoară cu adevărat pe pământ prin Dumnezeu Prunc desăvârșit pentru noi toți înomenit!

Astfel, ziua întâlnirii cu bătrânii de la Suceava  a fost un dar ales pe care ni l-am făcut reciproc tinerii și bătrânii în preajma Acestui Euharistic Crăciun!”, ne-a relatat preotul Florin Grigorescu

ȘTIRI