Brâul Maicii Domnului este adus la Mănăstirea Râșca: Racla va rămâne spre închinare până la data de 16 septembrieReligie

Brâul Maicii Domnului este adus la Mănăstirea Râșca: Racla va rămâne spre închinare până la data de 16 septembrie

       Accesări: 2386

Un odor de mare preț al Bisericii Ortodoxe este prezent în Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor. Cinstitul Brâu al Maicii Domnului poposește începând de astăzi, 10 septembrie, la Mănăstirea Râșca. Acesta va rămâne spre închinare pentru mai bine de cinci zile.

Brâul Maicii Domnului este adus în pelerinaj de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, în preambul hramului de toamnă al chinoviei de călugări care va fi serbat pe 14 septembrie.

Delegația străină a fost întâmpinată, la ora 18, de obștea sfântului lăcaș păstorit de arhimandritul Mihail, dar și de localnicii care au ținut să salute prin prezența lor venirea sfântului odor.

Racla, în care este așezat un fragment din brâul cu o vechime de aproape 2000 de ani, va fi depusă spre închinare până vineri dimineața, pe 16 septembrie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Miercuri, la ziua hramului, de Înălțarea Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Î.P.S Pimen împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Alături de Cinstitul Brâu al Maicii Domnului vor fi așezate spre închinare papucelul Sfântului Ierarh Spiridon şi un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Iisus Hristos, odoare ale mănăstirii ctitorite acum 470 de ani în urmă de domnitorul Petru Rareș.

Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă, și după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

Două femei evlavioase din Ierusalim au făgăduit că vor păstra cinstitul Brâu.

În timpul domniei împăratului Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, a avut loc mutarea cinstitului Brâu în Constantinopol.

ȘTIRI