Botezul toamnei 2014: Potopul s-a abătut asupra FălticeniuluiLocal

Botezul toamnei 2014: Potopul s-a abătut asupra Fălticeniului

       Accesări: 108

Cerul și-a revărsat ieri apele la Fălticeni. Meteorologii avertizau încă de dimineață că vor veni ploi însemnate cantitativ, cu depășirea debitelor pe anumite râuri. Puțin după ora prânzului nori negri s-au adunat pe cer anunțând sosirea potopului.

În doar câteva minute o rupere de nori a făcut ca străzile orașului să devină căi ”navigabile”.

13 Decembrie, Mihai Eminescu, Ana Ipătescu și Bulevardul 2 Grăniceri au fost străzile unde acumulările de apă atingeau 30 cm. Așa se face că, între Biserica Sfântul Ilie și până după Banca Raifeissen, între Autogară și Școala Ioan Ciurea, vehiculele rulau cu viteză redusă. La fel s-a circulat și prin fața Spitalului Municipal, unde apa adunată depășea nivelul bordurii.

Nici pe Maior Ioan sau Republicii nu a fost mai bine. Canalizarea nu a mai făcut față volumului de apă, așa cum s-a întâmplat și pe strada Halei, în zona blocurilor 2 și 4, parcarea fiind ”acaparată” de apa pluvială.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Imaginile sunt mai mult decât relevante.

Din fericire potopul nu a făcut ravagii în Fălticeni. Nu s-au consemnat pagube și nici victime omenești. Agenții economici, în special proprietarii de magazine care își desfășoară activitatea comercială la parter, au fost feriți de probleme.

Și autoritățile au respirat ușurate. Deși minute în șir a plouat cu găleata, municipalitatea nu este nevoită să scoată bani din visteria municipalității asta pentru că totul s-a încheiat cu bine. Mai puțin bine a fost pe strada Sergent Sava, unde pompierii au fost chemați să intervină, după ce curțile unor case au fost inundate din cauza șanțurilor de scurgere nedecolmatate, activitate care ar fi trebuit să revină proprietarilor riverani.

Merită menționat că botezul sezonului autumnal a venit cu numai o zi înaintea echinocțiului de toamnă, prevestind parcă începutul toamnei astronomice la 23 septembrie 2014.

ȘTIRI