Bombă de aviație descoperită lângă Catedrala „Nașterea Domnului” din SuceavaRural

Bombă de aviație descoperită lângă Catedrala „Nașterea Domnului” din Suceava

       Accesări: 990

Muncitorii care efectuau lucrări de excavație pentru căminul social, care se va construi în apropierea Catedralei „Nașterea Domnului”, din municipiul Suceava, au descoperit un obiect metalic, asemănător unui element de muniție.

S-a întâmplat marți, 4 septembrie 2018. Oamenii au anunțat Poliția, care a solicitat sprijinul echipei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava.

Zona a fost securizată, iar pirotehniştii au identificat o bombă de aviație, calibrul 10 kg, ce datează din cel de-Al Doilea Război Mondial, echipată complet şi în stare de funcţionare.

După ce au cercetat și au detectat în restul perimetrului lucrărilor de excavație, pirotehniştii au efectuat un instructaj cu șeful lucrărilor, cu privire la modul de comportare în cazul în care lucrătorii din subordinea sa se vor mai întâlni cu astfel de situaţii.

Ulterior, elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea depozitării provizorie, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

Misiunea s-a executat cu profesionalism, fără să fie puse în pericol vieţi omeneşti”, ne-a informat Compartiment Informare și Relații Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI