Boboteaza și Sfântul Ioan încheie sărbătorile de iarnăActualitate

Boboteaza și Sfântul Ioan încheie sărbătorile de iarnă

       Accesări: 605

Botezul Domnului sau Boboteaza, ţinută în fiecare an în ziua a şasea a lunii ianuarie, alături de ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, prăznuită pe 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Mii de credincioși au participat astăzi la slujba de Bobotează oficiată în parohiile din Protopopiatul Fălticeni. Pentru că temperaturile au fost foarte ridicate în ultimele zile, puține biserici au pregătit cruci de gheață.

În ziua de Bobotează, la Fălticeni s-au înregistrat peste 10 grade iar vremea a fost însorită. Fălticenenenii au participat în număr mare la slujba de Bobotează, oficiată în cele 13 parohii, și au dus acasă apa sfințită de preoți.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. În această zi, Mântuitorul Iisus Hristos a fost făcut cunoscut lumii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Botezul Domnului este o manifestare a celor trei elemente ale Treimii: Fiul se botează în Iordan de către Ioan, Spiritul Sfânt se coboară asupra lui Iisus în chip de porumbel, iar Tatăl din cer Îl declară ca fiind Fiul său.

În Ajunul Bobotezei, preoții au mers la casele credincioşilor pentru a le aduce, prin stropirea cu apă sfinţită, binecuvântarea Sfintei Treimi.

În tradiţia populară, la Sfântul Ioan se încheiau sărbătorile de iarnă, iar oamenii îşi intrau în ritmul normal al lucrurilor şi vremurilor.

Aproape 2 milioane de români poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul.

 

ȘTIRI