Blocul pentru cadrele medicale din Fălticeni are aprobarea Agenției Naționale pentru LocuințeActualitate

Blocul pentru cadrele medicale din Fălticeni are aprobarea Agenției Naționale pentru Locuințe

       Accesări: 1189

Locuințe noi pentru tineri, dar și pentru medicii din municipiu. Primăria Fălticeni are două proiecte depuse și aprobate la Agenția Națională pentru Locuințe. Primul este deja în derulare și prin intermediul acestuia se construiește un bloc ANL pentru familiile care vor un apartament de la stat.

Unitatea locativă, aflată pe strada Ana Ipătescu, nr.51, va avea 11 apartamente cu două camere și 9 garsoniere.

Un noul ANL va fi dat în folosință la toamnă

Primarul Cătălin Coman se declară mulțumit de ritmul lucrărilor și susține că, în toamna acestui an, blocul ar putea fi dat în folosință.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Contribuția financiară a municipalității s-a rezumat la cheltuielile privind utilitățile (apă, gaz, energie elctrică) și cele legate de studiile de prefezabilitate și fezabilitate.

„Suntem convinși că putem finaliza și da în folosință blocul ANL în acest an.”, afirmă Cătălin Coman. „În bugetul local am pus fonduri pentru racordarea acestuia la utilități. La momentul actual avem două proiecte depuse și aprobate de ANL pentru municipiul Fălticeni.”

Termenul de finalizare al noului bloc este 1 iulie 2019. După această dată va urma repartizarea locuințelor pe baza listei ce va fi aprobată în plenul Consiliului Local.

Noul bloc este ridicat de un operator economic din Gura Humorului. Acum se lucrează la amenajarea celui de-al doilea etaj. Blocul va avea trei etaje și 20 de locuințe.

Conform contractului între părți, constructorul are la dispoziție 14 luni pentru finalizarea construcției.

Lucrările au demarat în mai 2018 și trebuie încheiate în iulie 2019. Dacă totul va decurge conform planului, viitorii chiriași se vor putea muta în casă nouă spre sfârșitul acestui an.

12 apartamente pentru medici și asistente

Al doilea proiect vizează un bloc pentru medicii tineri și cadrele sanitare care vor profesa la noul spital din Fălticeni.

Unitatea locativă va fi construită pe strada Armatei, pe un spațiu alăturat cu A.P.I.A Fălticeni.

Proiectul, derulat printr-un program al Agenției Naționale pentru Locuințe și destinat specialiștilor în sănătate, este aprobat pentru finanțare.

„Ne dorim să asigurăm medicilor care vor veni, la spital, condiții decente de cazare.”, explică primarul Coman. „Suntem într-o etapă avansată cu proiectul. Până la anul pe vremea acesta blocul va fi finalizat.”

Blocul pentru medici va avea 12 apartamente.

Lucrările vor începe în decursul acestui an. Reprezentanții A.N.L. urmează să preia amplasamentul pentru demararea proiectului.

La fel ca și în cazul blocului pentru tineri, la unitatea locativă pentru specialiștii din sănătate, administrația locală suportă cheltuielile pentru utilități și studiul de fezabilitate.

Până la acest proiect, Primăria Fălticeni a achiziționat de pe piața liberă câteva apartamente pentru medicii tinerii care profesează la spitalul municipal.

Blocul destinat specialiștilor în sănătate ar putea fi dat în folosință în primul semestru al anului 2020.

ȘTIRI