Blocaj în trafic pentru oprirea unui autoturism furat în Fălticeni. La volan se afla un fălticenean în vârstă de 15 aniLocal

Blocaj în trafic pentru oprirea unui autoturism furat în Fălticeni. La volan se afla un fălticenean în vârstă de 15 ani

       Accesări: 4793

Aventurile nocturne ale unui puști din Fălticeni, care a furat o mașină, fiind și în stare de ebrietate, s-au încheiat în urma unui blocaj în trafic efectuat de polițiștii din Fălticeni.

Poliția municipiului Fălticeni a intrat în alertă după un apel primit prin numărul unic de urgență 112, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.15.

Polițiștii au fost sesizați cu privire la furtul unui autoturism, parcat pe strada Ana Ipătescu, în Fălticeni.

După un sfert de oră, în urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost observat în trafic, de o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, pe raza comunei Hârtop.

Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, conducătorul auto auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe traseul Hârtop – Fălticeni, fiind alertate și celelalte echipaje de poliție.

Autoturismul a fost interceptat de o patrulă de poliție pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, însă conducătorul auto a ignorat semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, procedându-se la urmărirea și blocarea acestuia.

La volanul autoturismului urmărit, polițiștii au identificat un minor, în vârstă de 15 ani, din municipiul Fălticeni. Băiatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI